Kultura

VIDEO: Tarik Filipović – Online predstave su strašna stvar

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kulturna scena suočena je s novim izazovima. Za neke su protekli mjeseci bili posebno inspirativni i kreativni jer najvažnije je neodustati i pronaći pozitivnu energiju, a nju sa sobom uvijek nosi i donosi gost Federacije danas glumac Tarik Filipović. O godini iza nas kaže da je našao vremena za pisanje i uspio je izvući kreativnost koju je dugo čuvao zaključanu.

“Završio sam dva teatarska teksta. Jedan je već ugledao svoju premijeru, u ovom nenormalnom vremenu i ta predstava “razvaljuje. Uskoro izlazi jedna moja monodrama. Bilo je puno premijera, najviše teatra, a otvaraju se stvari i na drugim poljima.”

Filipović ističe da su kazališta prepolovljena, ali su ljudi toliko sretni i zahvalni što mogu biti na predstavi i osjetiti dašak normalnosti.

“Predstavu sam sanjao jedno jutro i odmah je počeo stavljati na papir. ekipa glumaca je fenomenalna,nadam se da ćemo uskoro igrati i po Bosni i Hercegovini.”

Navodi da mu putovanja i hoteli jako nedostaju, pogotovo Sarajevo.

“Imamo dogovore za razne stvari i sa nestrpljenjem očekujem sve to.”

O online kulturi i teatru kaže da to nije dobro, ali je barem nešto.

“Kina nažalost odlaze u povijest, a mislim da teatar neće nikada. Kinematografija se više okreće serijama, više smo na platformama. Predstave online su mi nešto strašno. Ne možete prenijeti ljudima ni 50% onoga što možete uživo. Liepo je znati da se to može ali ne vjerujem da će preći u naviku.”

Filipović ove godine obilježava 25 godina rada u pozorištu Kerempuh. O tom velikom jubileju kaže da je puno snova dosanjao, uspio je na daskama koje život znače dati većinu onoga što je htio.

federalna.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno