Info

VIDEO: Svjetski dan borbe protiv alkoholizma

Prvi april obilježava se kao Svjetski dan borbe protiv alkoholizma.  Ovisnost o alkoholizmu je najrasprostranjenija bolest ovisnosti. Razlog tome svakako je i laka dostupnost alkoholnih pića. U doba pandemije, zabilježen je porast upotrebe alkohola, te sve veći broj onih kojima je stručna pomoć u liječenju ove bolesti potrebna. Javna zdravstvena ustanova Zavod za bolesti ovisnosti ZDK, u okviru svojih redovnih aktivnosti, provodi niz mjera u cilju osvještavanja važnosti prevencije i liječenja bolesti ovisnosti.

Povodom ovog značajnog datuma, direktor JZU Zavod za bolesti ovisnosti ZDK Prim.dr.sc. Amir dr Čustović obratio se javnosti u kratkom edukativnom videu o alkoholizmu. Također, shodno vremenu u kojem trenutno živimo, tu je i niz drugih preventivnih aktivnosti ovim povodom kao što je online edukativni kviz o alkoholizmu i još nekoliko kratkih edukativnih videa uposlenika Zavoda koje možete pogledati na Facebook stranici JZU Zavod za bolesti ovisnosti ZDK kao i web stranici www.zedo-ovisnost.ba.

Direktor Zavoda Prim.mr.sc. Amir dr. Čustović, specijalista neuropsihijatar

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem