Ljudi

VIDEO: Stjepan Mesić poslao poruku navijačima Čelika i Zeničanima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Posljednji predsjedavajući predsjedništva SFRJ i bivši i počasni predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić proteklih je dana boravio u Zenici gdje je bio gost tribine u organizaciji Privrednika Zenice i Ministarstva privrede Zeničko-dobojskog kantona.

Tom prilikom predsjednik Stipe Mesić je poslao i poruku upravi i igračima NK Čelik uoči velikog susreta koji ovu ekipu očekuje u nedjelju.

Stipe Mesić je prvi put bio gost Zenica na poziv Lokalnog omladinskog vijeća regija Zencia 2012. godine.

Tada se susreo sa rukovodstvom Zenice, gradonačelnikom Husejinom Smajlovićem i njegovim saradnicima. Studentima Univerziteta u Zenici održao je predavanje, posjetio je Muzej grada, Sinagogu, Sultan-Ahmedovu džamiju, Katolički školski centar i Srpsku pravoslavnu crkvu. Održao je panel-diskusiju sa mladima, obišao stadion Bilino polje, park Kulina bana i prisustvovao Festivalu bh. drame u BNP-u.

Nakon toga je dolazio u naš grad više puta, držao predavanja zeničkim studentima, tribine privrednicima, sve do dolaska 2018.godine kada je odlukom Skupštine ZDK proglašen Počasnim građaninom.

VIDEO: Stjepan Mesić gostovao na tribini u Zenici

I tada, a i sada tokom ovosedmične posjete dragi prijatelj Zenice i svih Zeničana Stipe Mesić je naglasio:

“Ranije sam u bivšoj zajedničkoj državi Jugoslaviji samo prolazio pored Zenice. Odavala je utisak nekog sivila, no međutim iznutra stvari izgledaju bitno drugačije. Impresioniran sam ljepotom i urbanističkom uređenošću grada Zenice. Oduševljen sam ljudima koje sam sreo, kod kojih ipak vidim optimizam na licima uprkos svim poteškoćama koje grad i država imaju. Zenica nije samo i jedino grad zatvora i željezare mada su to njene poznate odrednice. Zenica je grad srdačnih ljudi, neumornih radnika, prekrasnih parkova, modernog bulevara sa dosta zelenila, grad kroz koji prolazi rijeka Bosna, grad Bilinog polja, Kulina bana i drevnog Vranduka – srce zemlje Bosne. U Zenici sad već imam i dosta dragih prijatelja. Da, ovo je i grad uspješnih privrednika, umjetnika i sportaša. Vaš Čelik je poznat širom ove naše regije. Možete biti ponosni na Čelik i vatrene Čelikovce. Nadaleko se priča o ambijentu vašeg stadiona. Davno sam obećao nekim svojim zeničkim prijateljima da ću doći na utakmicu domaće lige ili kad igra nogometna reprezentacija BiH.”



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno