Zenica

VIDEO: Smetovi dobili i adrenalinski park za djecu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jedinstvena prirodna ponuda Zenice svakako je planina Smetovi koja narocito u zimskom periodu okuplja brojene građane koji tu traže spas od zagađenog zraka. Kako bi proširili turističku ponudu, na ovoj planini krenulo se sa nekoliko projekata u cilju jačanja planinskog ali i turizma za djecu.

Uz igralište, planinske markacije postavljene ove godine te finaliziranje projekta izgradnje Eko kuće, najmlađi posjetitelji Smetova od protekle sedmice uživaju u novoizgrađenom adrenalinskom parku.

Razlog je to više da dan iskoriste na planini daleko od izazova moderne tehnologije. Prepreke im predstavljaju izazov koji sa radošću prelaze.

Nova ponuda oduševila je i roditelje – čist zrak i sadržaji za djecu novi su motiv za boravak porodice u prirodi.

Ideju Saveza izviđača Grada Zenica za izgradnju zip linea i dječijeg adrenalinskog parka Poletarac podžali su Ministarstvo za privredu ZDK-a i Grad. Uvod je to u proslavu 70. rođendana zeničkih izviđača. Ponudu nastoje i proširiti.

„Sve takve stvari su neophodne za razvoj djece. Žalosno je da Zenica nema nijedan ski lift na Smetovima. Planovi za razvoj Smetova su vjerovatno ogromni i nadam se da ce se nastaviti razvijati u budućnosti“, kazao je Edin Šarić, predsjednik Saveza izviđača Zenice.

Dječije zdravlje, ali i zadovoljstvo dovoljan su razlog da slični projekti budu nastavljeni jer ulaganjem u najmlađe postajemo jače i zdravije društvo.

Autor: FTV



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno