Posuđeno

VIDEO: Slaven je najbolje godine života proveo “prikovan” za krevet, a sada je ostao i sam

VIDEO: Slaven je najbolje godine života proveo “prikovan” za krevet, a sada je ostao i sam  – Četrdesetjednogodišnji Slaven iz Zenice  je svoje najbolje godine proveo zavezan za krevet. Slaven se bavio košarkom do svoje 20. godina kada je doživio tešku saobraćajnu nesreću.

Drug koji je bio s njim u vozilu dobio je samo ogrebotine, a Slaven je ostao potpuno nepokretan. Od tada do danas njegov život je stao. Nekako se i moglo “živjeti” u vrijeme dok je Slaven imao majku, ona je činila sve što je mogla. Nije mu mogla pomoći da ustane, ali mu je mogla pomoći da osjeti da nije sam u tom groznom bolu i groznom životu.

Prijatelji su s godinama prestali da dolaze. Slaven je jednostavno predugo u takvom stanju, ljudi su se okrenuli svako svojim životom. Slaven danas više nema majku.  Nema više ko da se brine o čovjeku čiji je život završen i prije nego što je počeo. Slaven više nema ljubavi i podrške uz koju je bilo lakše udisati zrak iz sobe i gledati u jednom pravcu već 21 godinu, svaki dan ispočetka.

Nečije bespomoćno dijete je ostalo sasvim samo na svijetu. Nema ko da ga zagrli, nema ko da ga utješi. Nema majke da živi uz njega, da živi za njega.  On danas od nekih minimalnih sredstava koje dobija na osnovu tuđe njege plaća dvije predivne tete koje se o njemu brinu. Jedna teta košta 300 KM, a on ne može biti sam niti jednog trenutka. Kad to plati nažalost ne ostane mu ništa. Ništa za ionako nikakav život.

Ukoliko želite pomoći Slavenu, možete kontaktirati njegovu prijateljicu Aidu na broj 061/791-744.

Preuzeto sa HAYAT.ba

loading...