Nogomet

VIDEO: Sjećate li se igrača Čelika koji je u dvije utakmice Premijer lige postigao golove s pola terena?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika rijetko su s uzdignute glave odlazili sa stadiona Koševo. Poznata je ta negativna tradicija Zeničana na gostujućim utakmicama protiv Sarajeva, ali znali su crno-crveni na našem najvećem stadionu odigrati dosta dobrih utakmica u kojima su se kući vraćali neporaženi.

Jedna od sigurno najboljih utakmica Čelika na Koševu bila je i ona 30. marta 2002. godine kada su Sarajevo i Čelik u okviru 23 .kola odigrali sjajan meč, a na kraju je bilo 2:2. Inače tu sezonu je Sarajevo završilo na četvrtoj poziciji dok je Čelik sezonu okončao na šestom mjestu.

Zanimljivost s ove utakmice na Koševu jeste trenutak koji je obilježio ovaj meč, Asmir Ikanović tada jedan od najboljih igrača Čelika, ali i lige, te reprezentativac BiH u to vrijeme, postigao je sjajan gol s više od pola terena. Muhamed Alaim očito nije ozbiljno shvatio Ikanovića, izašao je na 20-tak metara od gola, a veznjak Čelika odvažio se s velike udaljenosti pogodivši mrežu Sarajeva.

Mnogi su tada mislili da je taj gol Ikanovića bio slučajnost, odnosno da mu je lopta “prešla” preko noge. Međutim igrač Čelika na Koševu je dobio žuti karton, zbog kojeg je preskočio narednu utakmicu protiv Zrinjskog u Zenici, a na terenu je bio u narednom meču protiv Olimpika. I da ne bude slučajno kao na Koševu, Asmir Ikanović u meču protiv kluba iz Sarajeva u 84.minuti postigao je ponovo gol s pola terena za vodstvo Čelika 2:0, na kraju je završilo 3:0 za Zeničane.

Sigurno da će teško ko nadmašiti ova dva poteza veznjaka Čelika, koji je u dvije uzastopne utakmice na kojima je nastupio postigao gol s pola terena. Ikanović je karijeru završio prije dvije godine u austrijskom niželigašu, a pored Budućnosti i Čelika nosio je dres nekoliko austrijskih prvoligaša i niželigaša. Za seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine upisao je 16 nastupa. Sportsport.ba

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno