Zabava

VIDEO: Singl i spot „Nazovi nekog osim dilera“ by Emina Bajtarević – Vimoksha

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Emina Bajtarević – Vimoksha objavila je singl i spot za pjesmu „Nazovi nekog osim dilera“.

Emina je uradila muziku, tekst i aranžman, a za spot je zadužen Kemal Beganović – Gorgon Stone.

Emina ima 24 godine i mlada je asistentica na katedri za Kulturalne studije fakulteta u Zenici, a studirala je i u Oslu. Inače iz Kaknja.

Pseudonim Vimoksha je izraz u hinduizmu, budizmu, džainizmu i sikhizmu za različite oblike emancipacije, prosvjetljenja, oslobođenja i oslobađanja.

Odrastala u Sarajevu, zbog studija dijelom i Zeničanka (završila Kulturalne studije na Filozofskom fakultetu UNZE i to kao student generacije).

Ova mlada umjetnica pojavila se sa pjesmom intrigantnog i izazovnog naslova „Nazovi nekog osim dilera“ i privukla pažnju ne samo ljepotom, već i talentom i visprenošću koja plijeni na prvu.

Ne sumnjamo da ćete ovu pjesmu, kad je čujete jednom obavezno odslušati opet i opet i opet i da ćete joj se svakako vraćati.

„Ova pjesma je spoj humora i ozbiljnosti, indie popa i zvuka 80-ih. Izdata je u sklopu sarajevskog indie publishinga Offstage Records, a muziku i aranžman i tekst ponovo potpisujem ja, uz dodatak Vedrana Vujice na električnoj gitari i Gorgon Stonea kao glumca i video editora“, kaže Emina Bajtarević – Vimoksha.

Ona je u junu završila Master program Socijalne antropologije Univerziteta u Oslu. Muzikom se aktivno bavi od svoje desete godine, kada je, na nagovor nastavnice muzičkog, učestvovala i pobjedila u takmičenju Djeca pjevaju sevdalinke u sklopu Novogradskih dana kulture i sporta, Sarajevo.

Prvi put za nju je šira javnost čula sredinom 2019. godine, kada se s numerom “Discommunication” našla u najužem izboru za Nagradu Milan Mladenović (u konačnom poretku je osvojila četvrto mjesto).

Ubrzo potom je učestvovala i u regionalnom TV takmičenju “Supertalent”. Kao uzore navodila je Florens Velč i Lanu del Rej, a na njenom YT kanalu možete da čujete baš dosta raznovrsnih obrada. Dugo je bila poznata kao cura s gitarom, ali u novom singlu, kao i u prethodnom “Ništa”, dohvatila se klavijatura, bubnjeva i basa…

U biografiji ima i glavnu ulogu u mjuziklu Aladdin, (2021.) i pobjedu na 50. jubilarnom festivalu Studensko ljeto u Maglaju 2022.

Kemal Beganović je student četvrte godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, odsjek grafički dizajn. Radove objavljuje pod imenom Gorgon Stone, a nakon što je čuo demo verziju pesme samoinicijativno je tražio da svu promociju i video narativ uradi sam. Kako ističe radio ga je dvije sedmice potpuno sam u svom stanu – samookidač, kamera, njegovo editovanje i kreativnost.

(Zenicablog/Muzzik.tv/Beforeafter.rs/RadioAparat/Youtube)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno