Politika

VIDEO: SDA Zenica predstavila jednog od svojih novih članova, dr. Faruka Hodžića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: SDA Zenica predstavila jednog od svojih novih članova, dr. Faruka Hodžića – U prostorijama SDA Zenica i SDA ZDK danas je upriličena konferencija kantonalnog i gradskog odbora ove stranke, na kojoj je predstavljen njen novi član dr. Faruk Hodžić.

-Naglasio sam da će temelj budućih aktivnosti biti jedan potpuni kadrovski zaokret i politička reforma. Zahvalit ćemo se onima koji ne mogu pratiti savremene trendove u politici kao i onima koji nisu opravdali ideju SDA i koji su iskoristili svoju poziciju u stranci isključivo za vlastite interese, a umjesto njih u Stranku demokratske akcije i njeno rukovodstvo uključit mlade, sposobne i obrazovane. To smo pokazali nedavnom promocijom novih 155 članova i to isključivo mladih, a u pripremi je promocija preko 200 novih takoder mladih članova SDA u Zenici. Ovom prilikom pozivam sve iskrene građane Zenice, patriote, da uzmu učešća u aktivnstima SDA, da se uključe u SDA i na taj način pomognu izgradnji i razvoju kako našeg grada tako i cijele BiH. Dakle, ulazimo u reforme, kako kadrovske, tako i one kojima ćemo osavremeniti političko djelovanje i time  ga približiti našim građanima. U prilog tome ide i današnja aktivnost uključivanja u redove Stranke demokratske akcije uvaženog kolege Faruka Hodžića koji će zauzeti značajno mjesto u najjačoj političkoj organizaciji u Bosni i Hercegovini.

Ovu priliku želim također iskoristiti da pozovem građane Zenice i Bosne i Hercegovine da ne nasijedaju na takozvane političke alternative koje egzistiraju od izbora do izbora, te da se uključe u Stranku demokratske akcije koja je u ovih skoro trideset godina pokazala sav svoj idejno-politički kapacitet i snagu. Vjerujte mi da se takve ad hoc opcije formiraju s jednim jedinim ciljem – okupacijom političkog prostora kako bi pojedinci profitirali i išli na ruku onima koji žele razbiti bošnjačko političko tijelo. Kolega Faruk Hodžić je kroz svoj profesionalni angažaman i obrazovanje dokazao i pokazao da može a i da zaslužuje da zauzima značajno mjesto u politici, a ageneralno i u društvu. Drago mi je da je prepoznao da to najbolje može učiniti u najjačoj političkoj organizaciji. Mi mu garantujemo da će imati dovoljno prostora i podrške da ostvari sve pozitivne političke ideje koje mogu doprinijeti ravoju grada i države. Na kraju, želim čestitati kolegi Faruku Hodžića na pristupanju Stranci demokratske akcije i reći da stupa u politički prostor iskrenog dijaloga i demokratske kulture, kazao je povjerenik SDA Zenica Nezir Pivić, najavljujući novog stranačkog kolegu.

Hodžić je odranije poznat u političkom životu Zenice, poslanik je u Skupštini ZDK, inače zaposlen u Kantonalnoj bolnici Zenica, kao specijalista ortopedske hirurgije na odjelu Ortopedija i traumatologija Kantonalne bolnice Zenica.

Predsjednik Kantonalnog odbora SDA Miralem Galijašević je izrazio zadovoljstvo pristupanjem Hodžića Stranci demokratske akcije te dodao da je ovo jasan pokazatelj da SDA novim programom privlači mlade i uspješne ljude.

Hodžić je dodao da je stranci pristupio iz prostih razloga, a jedan od njih je i taj što je smatra najdržavotvornijom strankom u BiH.

“Ovo je snaga koja je prema mom mišljenju jedini garant opstojnosti BiH. Često imam običaj reći da kad sam se borio za državu nisam osjećao strah u ratnom periodu, ali sada se bojim jer su na djelu u BiH podmukle snage koje žele ući u BiH. Ja svojim bićem i djelom to ne mogu  dozvoliti i odlučio sam dalji angažman ostvariti kroz SDA”, izjavio je Hodžić.

Dodao je da je njegov dosadašnji politički angažman bio zasnovan na konstruktivnoj politici i dijalogu bez tužnih stvari te da isto djelovanje planira nastaviti i kao član SDA.

Na kraju predstavljanja Hodžiću je uručena i članska karta, čime je i zvanično postao član SDA Zenica.

Press konferenciju SDA Zenica, na kojoj su govorili dr. Hodžić,  povjerenik SDA Zenica Nezir Pivić i predsjednik Kantonalnog odbora SDA Zenica Miralem Galijašević možete pogledati u nastavku:



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno