Politika

VIDEO: SDA sa partnerima formirala novu skupštinsku većinu u Zeničko-dobojskom kantonu

VIDEO: SDA sa partnerima formirala novu skupštinsku većinu u Zeničko-dobojskom kantonu –  Nakon niza uspješnih razgovora, političke stranke SDA, S BiH, HDZ BiH, A-SDA i jedan samostalnih zastupnik potpisali su danas dokument “Programski principi djelovanja na području Zeničko-dobojskog kantona za period 2018-2022. godina”, čime je formirana skupštinska većina sa 18 od 35 poslanika u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona.

Dokument sadrži 22 principa zajedničkog djelovanja, koji su sažeti u četiri poglavlja – kontinuitet stabilizacije Zeničko-dobojskog kantona, odlučna borba protiv korupcije i nepotizma, zapošljavanje i podrška privredi te efikasno djelovanje u svim sektorima važnim za život građana ovog kantona.

Također, 18 zastupnika potpisalo je i akt kojim se rukovodstvo Skupštine ZDK obavještava da je formirana nova skupštinska većina u Zeničko-dobojskom kantonu, a posebnim aktom zatraženo je održavanje Kluba Bošnjaka.

Nakon potpisivanja ovog koalicionog sporazuma slijede konkretne aktivnosti na formiranju vlasti u Zeničko-dobojskom kantonu, prije svega rekonstrukcija rukovodstva Skupštine i izbor skupštinskih radnih tijela, izbor delegata u Dom naroda FBiH, kandidiranje mandatara i izbor nove Vlade Zeničko-dobojskog kantona.

“Očekujemo da ćemo ove aktivnosti provesti ubrzanom dinamikom, kako bismo se mogli posvetiti realizaciji usaglašenih principa”, kazao je Miralem Galijašević, predsjednik KO SDA ZDK.

Press služba KO SDA ZDK

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem