Info

VIDEO: Radnici Cengiza od nabujale rijeke spasili željezničku prugu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kiša koja pada širom Bosne i Hercegovine uzrokovala je porast vodostaja rijeka u našoj zemlji. Tako je i rijeka Bosna prijetila da se izlije na željezničku prugu Zenica – Doboj, a da se to ne desi potrudila se turska kompanija Cengiz, koja na Koridoru Vc radi dionicu Poprikuše – Nemila, prenosi Faktor.ba.

Jedan od objekata koji se gradi na ovoj dionici je most Golubinja 1, a u njegovoj neposrednoj blizini se nalazi željeznička pruga. Radnici na ovom gradilištu su skoro dva dana vodili borbu sa nabujalom Bosnom koristeći građevinske mašine, u nastojanju da spriječe rijeku da se izlije na željezničku prugu i da se ne ugrozi most koji je u izgradnji.

– Uz veliki angažman naših radnika riješili smo i ovaj problem. Rijeka Bosna je donijela do mosta i nekoliko velikih stabala koji su prijetili da se napravi brana, ali smo i njih uspjeli izvući uz pomoć krana. Postojala je velika opasnost da se Bosna izlije i na željezničku prugu i ugrozi funkcionisanje željezničkog sabraćaja. Posljednjih dana smo pratili vodostaj Bosne i, kada smo vidjeli da ona postaje opasnost, brzo smo reagirali – kaže kaže za Faktor građevinski inžinjer Hasan Coşkun, koji je šef gradilišta turske kompanije Cengiz.

Ističu da su kontaktirali Željeznice Federacije BiH.

– Uz našu mehanizaciju uspjeli smo spriječiti velike štete koje su mogle nastati. Sada riješavamo i problem padinskih voda koje se slijevaju i one su također mogle ugroziti željezničku prugu, jer je odvodni kanal bio začepljen. Cengiz je društveno odgovorna kompanija i uvijek gledamo da pomognemo kada smo u mogućnosti. Sve je pod kontrolom i nastavljamo radove planiranom dinamikom – Hasan Coşkun.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno