Ljudi

VIDEO: Putevi heroja – Ratko Antunović

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ratko Antunović živi u Zenici i bavi se planinarenjem više od 50 godina. Za njega je boravak u prirodi ljekovit, on je strastveni planinar s misijom da motiviše ljude da se bave aktivnostima u prirodi, a istovremeno dijeli svoja znanja o tome kako razumjeti, poštovati i očuvati okoliš. “Priroda je sama po sebi ljekovita. Tišina u prirodi, ljekovita je. Slušanje prirodnih zvukova poput ptica, vode, vjetra… sve je to ljekovito. Jer ti zvuci su prirodni zvuci i donose prirodne ritmove, a prirodni ritmovi su i u nama.”

Tako je najavljen film produkcije EHO ANIMATO  iz serijala PUTEVI HEROJA, odnosno njegova 6. epizoda posvećena našem sugrađaninu Ratku Antunoviću.  Više o projektu NA OVOM LINKU.

Režija: Ana Konstantinović
Scenarista: Tamara Baračkov
Snimatelj: Milovan Ilić
Montaža i snimak iz zraka: Marija Kovačina
Muzika: Yorgos Doussos, Artlist
Asistent režije: Željko Maksimović
Ocenjivanje boja: Ivan Nikolić
Produkcija: Eho animato, februar 2022

Sufinansirano od strane programa Kreativna Evropa Evropske unije. Uz podršku Skupštine grada Beograda i Ministarstva kulture Republike Srbije.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno