Zenica

VIDEO: Prva solarna elektrana u Zenici „SE PERO 1“ dobila stalni priključak

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prva solarna elektrana u Zenici „SE PERO 1“  dobila stalni priključak – Nakon uspješnog probnog rada prva solarna elektrana u Zenici je dobila stalni priključak na elektroenergetsku mrežu. Zvanično je dobivena i dozvola za proizvodnju električne energije od strane FERK-a (Regulatorne komisije za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine), te je time firma „PERO“ ZENICA d.o.o. stekla status KVALIFIKOVANI PROIZVOĐAČ ELEKTRIČNE ENERGIJE .

Podsjećamo, krajem prošle godine u medijima je objavljeno da firma „PERO“ Zenica d.o.o. radi na veoma značajnom projektu, tj. gradi prvu solarnu elektranu u Zenici na krovu svoje poslovne zgrade na Bojinom Viru. Riječ je o proizvodnom objektu instalirane snage 119 kW. Planirana godišnja proizvodnja izgrađene fotonaponske solarne elektrane „SE PERO 1“ je 139.000 kWh, a vrijednost investicije 250.000 KM.

Ovaj projekat je iznimno važan, ne samo za firmu „PERO“ Zenica d.o.o., već i za cijelu zajednicu, jer promoviše ekologiju, energetsku učinkovitost, poslovnu izvrsnost i održivi razvoj. Osim što se radi o ekološki prihvatljivom načinu proizvodnje električne energije ovakvi projekti su i iznimno profitabilni. Iz firme „PERO“ Zenica d.o.o. poručuju:

„Želimo racionalno investirati u nove projekte, investirati u obnovljive izvore energije, energijsku efikasnost, dugoročno profitirati, a u isto vrijeme biti odgovorni prema našem okruženju kao i našoj planeti u cjelosti. Planiramo u svojim Centrima za gradnju i uređenje doma nuditi velike, ali i male kućne solarne sisteme, obezbijediti savjetodavnu pomoć kod projektovanja i izgradnje takvih solarnih sistema, te na taj način omogućiti da takvi projekti postanu maksimalno dostupni i jednostavno izvodivi za što veći broj kupaca i investitora.“

U nastavku donosimo snimak prve solarne elektrane u Zenici „SE PERO 1“ iz zraka:



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno