Biznis

VIDEO: Promocija dualnog obrazovanja kroz pilot projekat i edukaciju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: Promocija dualnog obrazovanja kroz pilot projekat i edukaciju – Udruženje poslodavaca FBiH implementira projekat „Promocija dualnog obrazovanja kroz pilot projekat i edukaciju” u partnerstvu sa Srednjom školom za saobraćaj i komunikacije Sarajevo, Srednjoškolskim centrom Vogošća, Javnom ustanovom „Služba za zapošljavanje KS”, općinama Novi Grad, Novo Sarajevo i Vogošća, te kompanijom Centrotrans dd Sarajevo.

 Glavni ciljevi ovog projekta su osposobljavanje učenika za poznatog poslodavca i jačanje kapaciteta institucija i kompanija za provođenje dualnog obrazovanja. Model dualnog obrazovanja je model srednjeg strukovnog obrazovanja, koje nudi obrazovanje na dva mjesta i to teorijski dio nastave koji bi se obavljao u školi i praktični, koji je predviđen da se odvija u kompanijama. Naš cilj je, prvenstveno, pokazati da ovakav model obrazovanja može riješiti problem neusklađenosti ponude i potražnje na tržištu rada.

 Također, jedna od glavnih aktivnosti Projekta je i sama promocija modela dualnog obrazovanja. S tim u vezi, napravljen je i film edukativnog karaktera u trajanju od 34 minute, kako bi se krajnji korisnici i šira javnost upoznali sa osnovnim karakteristikama ovog sistema učenja, njegovim prednostima i ciljevima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno