Politika

VIDEO: PRESS Zenička inicijativa – Kasumović Fuad

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon što je jutros SIPA vršila pretrese na 11 lokacija u akciji “Zenicatrans” te su tražili i gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića, ispred Gradske uprave Zenica okupili su se građani kako bi pružili podršku Kasumoviću. Neki nose i transparente, a na jednom piše: “Fudo, Zenica je uz tebe”.

Kako je nedavno rečeno na press-konferenciji “Zenička inicijativa – Kasumović Fuad”, gradonačelnik je bio na službenom putu kada je u jutarnjim satima započela akcija SIPA-e zbog čega ga nisu našli na adresi, ali je trenutno u prostorijama SIPA-e u Istočnom Sarajevu.

Povodom pomenutih aktivnosti u Velikoj sali Grada Zenica održana je vanredna press konferencija. Prisutnima su se obratili članovi Zeničke inicijative FK. Kenan Uzunović je kazao kako je ovakav čin očekivan od “ispolitiziranog” pravosuđa.

– Kriv je zato što je zaštitio imovinu građana i Grada Zenica. Ne hapse se ljudi koji ruše Ustavni poredak države, a hapse se “Zlatni ljiljani” – poručio je Uzunović. Predsjedavajući Gradskog vijeća Mirza Husetić naveo je da je ovo sve “namontirano” gradonačelniku Kasumoviću.

– Gradonačelnik, svi vijećnici rade u interesu građana Zenice. Nadam se i vjerujem u pravni sistem. Pravnu državu svi želimo i volio bi da mi svi radimo pravedno i budemo na strani pravednih. Povod press konferencije bile su današnje aktivnosti koje je sprovela SIPA. Cijelu press konferenciju možete pogledati u nastavku.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno