Nogomet

VIDEO: Press u NK Čelik pred derbi utakmicu sa visočkom Bosnom – Čelik juriša na pobjedu protiv najvećeg rivala

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Srijeda: NK Čelik – NK Bosna Visoko u 20 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.

U prostorijama press salona stadiona „Bilino polje” u Zenici održana je konferencija za medije. Povod za press  je utakmica trećeg kola u Drugoj nogometnoj ligi, grupa Centar FBiH, sezona 2022/2023, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin, u derbi utakmici, ekipi NK Bosna iz Visokog.

Prisutnim novinarima obratili su se v.d. direktora kluba i u ulozi moderatora, Emir Ćerim, šef stručnog štaba Armin Duvnjak, te nogometaš Mirsad Šijerkić.

V.d. direktor Ćerim najavljuje kao i poruke iz kluba:

-Ove srijede na Bilinom polju Čelik će u noćnoj utakmici, s početkom od 20:00 sati, dočekati ekipu Bosne.

Čelik iz dana u dan na svakom polju kontinuirano raste bez obzira na razne prepreke pred kojima se nalazi. Podrška navijača na utakmici protiv Bosne je neophodna, te klub ovom prilikom moli svoje navijače da u što većem broju podržavaju aktivnosti kluba putem društvenih mreža, te da aktivno sudjeluju u pozivima na utakmicu. Čeliku si potreban! Podrži svoj klub u borbi za plasman u rang više!

Ulaznice za utakmicu možete kupiti u objektima: Caffe bar Šibica, Caffe bar Avanti i Fan shop NK Čelik Zenica. Cijene ulaznica: Zapad: 5,00 KM, Jug: 4,00 KM.

 

ŠSŠ Armin Duvnjak na pressu izjavljuje:

-Jedna od najvažnijih utakmica u tekućoj sezoni, iako se radi o utakmici na samom početku sezone. Obje ekipe u prva dva kola imaju maksimalan broj bodova uz istu gol razliku. U prijateljskoj utakmici smo poraženi od Bosne sa 0:2 što je pokazatelj da se radi o veoma ozbiljnoj ekipi, koju vodi Omer Joldić. Oni igraju napadački nogomet, kao i mi, pa očekujem dobru utakmicu. Ako pružimo učinak sto posto, onda se nadam pozitivnom rezultatu. Ozbiljno se spremamo pred svaku utakmicu, pa i pred ovu i nadam se da će biti sve manje nedostataka u našoj igri. Mladi igrači moraju uvijek maksimalno ući u utakmicu, biti spremni i odlučni, a vjerujem da će u budućnosti biti još bolji i kvalitetniji igrači. Bosna je stari rival još od poslijeratnih vremena, bio je poseban rivalitet između Čelika i Bosne. Nedavno je potpisao za Čelik i povratnik, Mahir Karić, koji je stekao pravo igranja i biće u takmičarskoj ekipi pred ovaj derbi meč, a početni sastav ćemo znati sutra. Potrebni su nam iskusni igrači poput Karića, Isakovića, Salčinovića da uvežemo mladost i iskustvo.

Pozivam navijače da dođu na utakmicu, da nas podrže u sutrašnjem derbiju u borbi za ulazak u Prvu ligu FBIH, a visočka Bosna nam je jedan od najvećih konkurenata na tom putu-, kazao je, pored ostalog, Duvnjak.

Mirsad Šijerkić u ljetnom prelaznom roku došao je kao napadač na Bilino polje iz ekipe Krivaje, te već u prvim utakmicama pokazao da će biti veliko pojačanje za crno-crvene.

-Velika mi je čast što sam na ovoj press konferenciji i što sam postao dio NK Čelik, znamo da veliki broj igrača ima želju da jednog dana zaigra za seniore Čelika i da zaigra na Bilinom polju.

Spremni smo fizički i psihički za sutrašnji meč, dat ćemo sve od sebe da ostvarimo pobjedu protiv ozbiljnog konkurenta za prvo mjesto. Pozvao bih i sve navijače da nas podrže u što većem broju, jer veoma su bitni za našu igru. Poznajemo Bosnu, igrali smo protiv njih, većinu vrlina i mana znamo, pokušat ćemo iskoristiti njihove mane i doći do tri boda. Ja sam sretan što sam dio kluba, te ću nastojat podići nivo svoje igre na još veći nivo -, kazao je Mirsad Šijerkić.

Za ovaj meč biće otvorene tribine zapad i jug, te iz kluba s Bilinog polja mole sve navijače da ranije obezbijede kartu za utakmicu jer je veliki interes za utakmicu, kako ne bi došli u situaciju da se stvaraju gužve neposredno pred početak utakmice

Da ponovimo, utakmica NK Čelik – NK Bosna na rasporedu je u srijedu 31.8. 2022.godine u 20 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.

Službena lica za utakmicu NK Čelik – NK Bosna: Glavni sudija Edib Sikira (Kakanj), pomoćnici: A1 Damir Begić (Zenica), A2 Armin Šehović (Visoko), delegat i posmatrač suđenja Meris Husanović (Zavidovići).

Tekst i foto

E. Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno