Nogomet

VIDEO: PRESS – NK Čelik i predsjednika Aydina Olguna o situaciji u klubu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: PRESS – NK Čelik i predsjednika Aydina Olguna o situaciji u klubu – Turski investitor je jučer doputovao u BiH i s velikim nestrpljenjem se očekivala njegova pressica, posebice među popularnim Robijašima.

Olgun se prilikom obraćanja izvinio svima za neugodnu situaciju i na sebe preuzeo krivicu zbog svega šta se dešavalo prethodnih dana.

“Znate da sam u petak podijelio plate, da sam znao za problem to bih uplatio, objavili smo i premiju za utakmicu. Ekipa je otišla do stadiona na Grbavicu, bio sam u Makedoniju da bih gledao utakmicu, ali su mi rekli da ekipa ne izlazi na teren. Moja greška, ja sam kriv, ja sam predsjednik, ali neko ispod mene pravi greške to je moja greška, izvinjavam se gradu Zenici, navijači, svima u bh. fudbalu, Savezu…”

“Ali za sve postoji izlaz, dva dana sam ovdje i toliko se stvari se pojavilo, sad sam sve saznao i vidio, uradit ću šta je potrebno, od danas nemamo dugova, sve je plaćeno i nemamo problema s odigravanjem utakmice, još jednom igraču ćemo uplatiti i bit će mu isplaćeno 5.000 eura, izvinjavam se svima još jednom, ovo uopšte nismo trebali doživjeti.”

Nadovezao se i na tužbu bivšeg predsjednika Ismeta Đuguma koji potražuje 45.000 KM.

“Ismet Đugum je rekao da ima da naplati dug, podnio je zahtjev Savezu, a Savez je to odbio, gdje je trebao da bude moj potpis, on se potpisao, na sve naše dugove njegovi su potpisi i svoj ugovor o radu je napravio bez mog znanja tri dana prije mog dolaska.”

“Za Vedrana Vrhovca su rekli da im dugujemo 50.000 KM, ali kada se u klub uzme igrač s amaterskim ugovorom onda se plati samo naknada za treniranje, onda su tražili 20.000 da napravimo dobrog igrača, to sam i platio, imam dokumentaciju, ali se opet s potpisom Đuguma pojavio ugovor na 50.000 KM. Bit će da sam platio igrača 50.000 s amaterskim ugovorom.

Olgun je najavio i sastanak sa gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem kako bi se započeli novi projekti.

Komentarisao je i ulogu i budućnost u klubu svoje desne ruke, Erhana Sumbula, poznatijeg kao Effe.


“Pretresa se cijeli klub od dna do vrha, nećemo govoriti kriv je ovaj, kriv je onaj, sve će se pretresti i trajati 15 dana i tada ću s vama podijeliti sve informacije.”

“Ja sam ovdje postavio Effea, on je upravljao sa sredstvima i novcem, onda je otišao u bolnicu, puklo mu je slijepo crijevo, kada izađe iz bolnice, razgovarat ćemo o svemu”.

Olgun je dodao da je na današnjem sastanku saznao da je račun ponovo blokiran, iako je ranije deblokiran.

“Ko ima da nešto potražuje neka se javi do 1. decembra, poslije toga više neće imati vremena. Ko nema prava da potražuje onda će imati posla s policijom”, poručio je Olgun dodavši da se zaostaje dva mjeseca s platama.

“Ova situacija je možda loša, ali će nam pomoći da krenemo iz početka i ponovo otvorimo oči.”

Olgun je naglasio da se od njega krilo dosta stvar i da mu dosta toga nije jasno i da pojedinačno pregledava dokumentacije te da će u budućnosti češće dolaziti u Zenicu.

Osvrnuo se i na osnivanje Akademije NK Čelik uz poruku da mu je to na vrhu prioriteta.

“Da dam 100 miliona ne mogu biti vlasnik ovog kluba, ovaj klub je klub grada Zenice, možete biti šampion i za tri do pet godina niko te se neće sjećati, ali ako napravim Akademiju onda će me godinama pamtiti. Moja želja je Akademija, čim dobijem dozvolu odmah počinjem s radovima, to mi je najvažnije od svega.”

Nakon neočekivanog i bolnog saznanja o stvarnom stanju u klubu čiji sam predsjednik, koje je kulminiralo neodigravanjem prvenstvene utakmice, obavještavam javnost o mjerama koje namjeravam poduzeti i koje sam sublimirao u sljedeću odluku:

1. Pod hitno utvrditi stvarno knjigovodstveno stanje NK Čelik na dan 31. oktobar 2019., što uključuje: 

– Obaveze prema poreznim organima države BiH, Federacije BiH, ZDK i Grada Zenice.

– Obaveze prema svim uposlenicima NK Čelik (igrači, treneri i ostalo osoblje).

– Obaveze NK Čelik po osnovu pravosnažnih i izvršnih odluka i presuda nadležnih organa NSBiH i sudova BiH.

– Obaveze NK Čelik prema dobavljačima.

– Utvrđivanje kompletnog iznosa ličnih investicija u NK Čelik.

2. Bez odlaganja nadležno Tužilaštvo ZDK upoznati s aktivnostima sa zaključivanjem štetnih ugovora koji imaju obilježja krivičnog djela u predmetima: Tarik Adilović i Hanan Adilović.

– Sporazum sa NK Vitez po osnovu obeštećenja igrača amatera Vedrana Vrhovac.

– Isplata sredstava bez pravnog osnova Ratku Dujković i Stevi Nikoliću.

– Angažman firmi i trećih lica za potrebe NK Čelik bez saglasnosti Upravnog odbora kluba.

3. Uputiti javni poziv za izbor i imenovanje lica na ključne funkcije u klubu:

– Sportski direktor kluba.

– Izvršni direktor kluba.

– Koordinator omladinskog pogona.

– Tehnički sekretar.

4. Za realizaciju odluke zadužujem generalnog sekretara NK Čelik i knjigovodstveni servis kluba. 

5. Rok za realizaciju odluke 15. novembar 2019. godine.

Uz sve naprijed navedeno, obavještavam javnost da ću ličnim sredstvima, kao što sam to i do sada uglavnom radio, izmiriti sva dugovanja koja NK Čelik Zenica ima po osnovu odluka Disciplinske komisije NSBiH te da će utakmica 16. kola Premijer lige BiH biti odigrana u definiram terminu od NSBiH.

Nakon 15. novembra 2019. godine i uvida u stvarno stanje NK Čelik Zenica, obavijestit ću javnost o daljnjim postupcima u vezi s vlastitim statusom, odnosno poštivanjem preuzetih obaveza vezanih za budućnost NK Čelik Zenica.

Prošlost, dešavanja prije mog ulaska u klub ni meni, a ni široj javnosti nisu pretjerano bitna pa zato ne želim biti saučesnik u već više puta viđenoj priči na ovim prostorima, ne želim biti dio bilo kakve političke priče, a posebno ne predizborne i izborne kampanje niti moneta za potkusurivanje za zadovoljavanje nečijih ličnih interesa i ambicija.

U klub sam ušao čistih namjera i samo s jednim ciljem, a to je jak i stabilan NK Čelik Zenica – navodi se u saopćenju Ajdina Olguna.

Tekst: D. Kurbegović i saopćenje NK Čelik Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno