Kultura

VIDEO: PRESS konferencija uoči Ljetnih večeri Studio Teatra

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Studio Teatar održao je na Ljetnoj sceni Doma Armije/Preporoda, press konferenciju na kojoj je predstavio program i aktivnosti međunarodnog teatarskog festivala Ljetne večeri Studio Teatra 2022. Program i aktivnosti festivala predstavili su Nusmir Muharemović, direktor festivala i Mirza Begović PR festivala.

Festival počinje 3. jula i traje do 7. jula, a u sklopu istog će biti realizovano pet predstava. Program će biti igran na Ljetnoj sceni Doma armije/Preporoda u Zenici, a u slučaju kiše i loših vremenskih uslova uprava BNP Zenica je omogućila da program bude realizovan na sceni pozorišta.

“Ove godine na svim predstavama očekujemo od 350 do 400 ljudi i to je smisao teatra i postojanja ovog festivala, ili bilo kojeg drugog, da imamo publiku na predstavama. Ono što je također jako bitno, veliko za ovogodišnji festival je da ćemo imati tri barda jugoslovenskog glumišta. To su Irfan Mensur, Slobodan Boda Ninković i Zijah Sokolović” istakao je Nusmir Muharemović.

Festival otvara predstava “CABAres, CABArei” (3. juli, 21:00h), drugu noć Festivala igra dječija predstava “Ako pčele odu” (4. juli 20:30h), treću noć na programu je duo drama Studio Teatra “Derviš i smrt” (5. juli 21:00h).

Četvrtu noć predstava YugoArta iz Beograda “Noć u kući gospodina Kolaka”, koju je režirao proslavljeni Irfan Mensur i u kojoj igraju Irfan Mensur i Slobodan Boda Ninković će prema riječima organizatora privući veliki broj gledatelja. (6. juli 21:00h).

Festival zatvara predstava Studio Teatra, kao i proteklih godina, Držani lopov (7. juli 21:00h)

Pogledajte snimak cijele press konferencije.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno