Nogomet

Video: Presjek aktivnosti NGG Za Čelik

Mujo Mujkić, Josip Lalić, Alojz Renić, Fadil Talić, Mehmed Buza, Jasmin Hajduk i Senad Brkić
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Presjek aktivnosti NGG Za Čelik- Prošlo je dva mjeseca od održavanja svečane akademije povodom 70 godina postojanja našeg kluba u sklopu manifestacije “70 godina čeličnog ponosa”. U Muzeju grada Zenice održana je izložba arhivskog materijala vezanog za klub, a isti dan bila je i svirka za navijače i simpatizere u pivnici “Gatto”.

U sklopu ovih dešavanja završen je i mural za 7 legendi kluba koji simbolično predstavlja 70 godina njegovog postojanja, a koje su navijači i simpatizeri demokratski izabrali u anketi na internetu odnosno čije bi portrete voljeli vidjeti na zidu.

Moramo naglasiti da je kroz klub prodefiliralo dosta velikih igrača, legendi Čelika čije se slike nisu našle na muralu i nadamo se da ćemo u budućnosti odraditi jedan sličan projekat i za njih, jer novi naraštaji moraju znati o veličini svog kluba. U sklopu videa “Kratki presjek sa svečane akademije i sjećanja bivših igrača FK Čelik” možete vidjeti razgovor sa bivšim velikim igračima koji su prisustvovali svečanoj akademiji.

U prostorijama kluba nedostaje mnoštvo arhivskog materijala koji je uništen za vrijeme proteklog rata te mlađa generacija navijača i simpatizera nema najbolji uvid kroz isti u prošlost kluba. Pozivamo sve one koji su doživjeli razne anegdote, posjeduju u svojoj memoriji priče iz davnina ili određen materijal vezan za klub da nam se jave kako bi zajedno kroz sitnice, koje niko ne može oteti iz uspomena, dali odgovor na pitanje zašto gajimo veliku ljubav za klub.

Iz malih stvari i koraka, koje su građani, navijači i simpatizeri doživljavali sa klubom kao svoju priču, satkana je ljubav za Čelik. Prema tome, imamo veoma jak razlog da cijenimo klupsku tradiciju i borimo se za očuvanje njegovih tekovina na kojima će biti sazdana, ako se uspijemo svi zajedno izboriti, još ljepša budućnost.

Čelik volimo – jednom, uvijek, zauvijek!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno