Kultura

VIDEO: Predstavljamo umjetnička djela zeničkog slikara Milenka Šećerovića

Perazić i Šećerović
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: Predstavljamo umjetnička djela zeničkog slikara Milenka Šećerovića koji je do sada učestvovao na petnaest grupnih izložbi i pet samostalnih izložbi u Zenici, Sarajevu, Tuzli, Travniku, Zelenkovcu i Beogradu.

Veliki uticaj na njegovo umjetničko stvaralaštvo imao je akademski slikar Tomislav Perazić koji iznosi svoja zapažanja: „ Bez obzira na tematsku orijentaciju Milenko Šećerović slobodnim potezima i spontanim odnosom slaganja tonova oslobađa eruptivnu snagu boje. Primjetni su skladni prelazi tamnijih i svijetlijih nijansi koje djeluju svježe i impresivno. Tako se kod pejsaža osjeća atmosfera koja je istovremeno realistična  i vanprostorska a ambijenti iako prepoznatljivi i bliski kao da pripadaju nekom drugom vremenu. Kod portreta pored crtačkih elemenata kompozicija je u osnovi jednostavna i čista sa dosta ekspresionizma. Djela rađena tehnikom ulja na platnu i drugim podlogama imaju kod ovog slikara kvalitet u kontinuitetu.“

Pogledajte video galeriju:



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno