Biznis

VIDEO: Potpisan ugovor za rekonstrukciju prve dionice puta Čajdraš-Ovnak – Milion KM za dionicu Čajdraš-Lokvine

zdk.ba
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: Potpisan ugovor za rekonstrukciju prve dionice puta Čajdraš-Ovnak – Milion KM za dionicu Čajdraš-Lokvine – Direktor Kantonalne direkcije za ceste Zeničko-dobojskog kantona Refik Zeković i direktor kompanije Almy Transport Zenica Jasmin Kalabić, u prisustvu premijera Miralema Galijaševića i vlasnika kompanije Besima Begića, potpisali su okvirni sporazum o rekonstrukciji dijela regionalne ceste Čajdraš-Ovnak na području grada Zenica. Rekonstrukcija prve dionice od Čajdraša do Lokvina, u dužini od dva kilometra, koštat će jedan milon maraka, a sredstva su opredijeljena u Budžetu za 2018. godinu.

“Ukupna dužina ceste iznosi devet kilometara i planirali smo da svake naredne godine osiguramo po jedan milion maraka sve dok u potpunosti ne završimo rekonstrukciju puta koji je trenutno jedan od najopasnijih za odvijanje saobraćaja. Ovo je vrlo važna saobraćajnica koja povezuje Zenicu i Travnik i stoga je projekt vrlo značajan za ovaj dio ZDK”, kazao je Zeković.

Na raskršću u Čajdrašu planirana je izgradnja kružne raskrsnice, što će omogućiti lakše i sigurnije odvijanje saobraćaja, posebno za teretna vozila, dok će sama cesta biti široka šest metara.

“Mi smo spremni odmah da uđemo u realizaciju projekta čim završimo pripremne radnje. Nadam se da će nas vremenske prilike poslužiti jer smo pri kraju građevinske sezone”, kazao je Kalabić.

Premijer Galijašević izrazio je zadovoljstvo zbog postpisivanja ugovora i pored, kako je rekao, “opstrukcija od strane uprave Grada Zenica i njoj bliskih građevinskih firmi”.

Na to ukazuje i činjenica da u žalbenom postupku firma koja se žalila nije uopće uplatila taksu, čime je automatski izgubila spor, ali je zbog žalbe, ipak, projekt usporen i izgubljeno dragocjeno vrijeme u građevinskoj sezoni, što je očito i bila krajnja namjera.

Vlada ZDK je uspjela prevazići barijere,odlučna da na isti način realizuje rekonstrukciju puta Zenica-Bolnica-Babino, za koju je u ovogodišnjem Budžetu također opredijeljeno jedan milion maraka.

Press služba ZDK

zdk.ba


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno