Info

VIDEO: Potpisan Sporazum o razumijevanju za projekat energetske efikasnosti u 28 škola u ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: Potpisan Sporazum o razumijevanju za projekat energetske efikasnosti u 28 škola u ZDK – Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona Spahija Kozlić i direktori 28 osnovnih i srednjih škola te Univerziteta u Zenici potpisali su Sporazum o razumijevanju za projekat “Energetska efikasnost u BiH” za Federaciju BiH. Projekt vrijedan 11 miliona KM, realizuje se sa Federalnim ministarstvom prostornog uređenja, a finansira iz kredita Svjetske banke.

– Ovime počinje konkretizacija velikog projekta energetske efikasnosti, koji se radi kako bi se utoplile i energetski popravile škole na području ZDK-a. Prvobitno je bilo predviđeno da realizacija traje četiri godine, ali smo preliminarno uspjeli dogovoriti da se svih 28 objekata završi do početka školske 2022/2023. godine – rekao je ministar Kozlić.

Naglasio je da će nakon današnjeg potpisivanja sporazuma o saradnji, Federalno ministarstvo za prostorno uređenje izvršiti izbor konsultanata, potom slijede pripremni radovi, tako da bi prvi radovi najvjerovatnije trebali početi u februaru iduće godine.

Kozlić je rekao da je određen broj objekata u veoma lošem stanju, tako da će se ovim projektom značajno popraviti uslovi za izvođenje nastave i boravak u školi.

Pored ovog projekta, Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport sa drugim finansijerima nastavlja projekte rekonstrukcije školskih objekata, što je, istakao je, strateško opredjeljenje ovog ministarstva i Vlade ZDK-a.

– Na početku mandata ove vlade pristupilo se jačem angažmanu kako bi se popravio kvalitet nastave. Mi smo ranije imali jedan projekat u kojem je rekonstruisan značajan broj objekata. Na ovaj način idemo dodatno u tom pravcu. Cilj je da u dogledno vrijeme svi školski objekti na području ZDK-a budu obnovljeni – rekao je Kozlić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno