Info

VIDEO: Položen kamen-temeljac za izgradnju nove zgrade Područne škole u Goduši

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona Spahija Kozlić i gradonačelnik Visokog Mirza Ganić položili su kamen-temeljac za izgradnju nove zgrade Područne škole “Goduša” – OŠ “Alija Nametak” Buci Visoko, koja se gradi u dvorištu postojeće škole izgrađene daleke 1965. godine.

Prvu fazu projekta zajedno finansiraju Grad Visoko sa 110.000,00 KM i Vlada Zeničko-dobojskog kantona sa 26.000,00 KM, s tim da je resorno kantonalno ministarstvo rebalansom ovogodišnjeg budžeta za drugu fazu projekta osiguralo dodatnih 200.000,00 KM.

Ministar Kozlić je izrazio zadovoljstvo što izgradnju školske zgrade zajedno finansiraju ovo ministarstvo i Grad Visoko te je zahvalio gradonačelniku Ganiću što Grad Visoko ima sluha za brojne projekte u oblasti obrazovanja koji se realiziraju u ovoj lokalnoj zajednici.

Naglasio je da je resorno ministarstvo u mandatu ove Vlade završilo dvije nove škole u Zenici i Visokom, značajno pomoglo izgradnju četiri nove fiskulturne sale u općini Tešanj, a trenutno se, pored nove zgrade PŠ “Goduša”, grade dvije nove škole u Tešnju i Varešu.

Gradonačelnik Ganić je izrazio zadovoljstvo što će oko 55 učenika dobiti novu školsku zgradu, čiju je izgradnju najavio prošle jeseni, naglašavajući da je obrazovanje jedan od ključnih prioriteta Gradske uprave Visokog i da je u tom smislu posebno važna saradnja lokalne zajednice sa višim nivoima vlasti.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno