Posuđeno

VIDEO: Pogledajte koga Aydin Olgun proziva za stanje u Čeliku

Predsjednik Nogometnog kluba Čelik i predstavnik Han Groupe, Turčin Aydin Olgun, objavio je sinoć da se potpuno povlači iz zeničkog kluba te da će “ključeve i pečat kluba vratiti” gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću. Olgun je napomenuo da zbog pandemije koronavirusa, zbog čega je odgođena i sjednica Skupštine kluba planirana za ovaj mjesec, ne može i fizički doći u Bosnu i Hercegovinu pa se navijačima tog kluba i javnosti sinoć obratio video objavom na službenom klupskom nalogu na Instagramu.

“Klub ćemo vratiti onako kako smo ga i uzeli”, istakao je Olgun, koji je detaljno obrazložio razloge napuštanja Čelika i Zenice. Napomenuo kako je nailazio na mnoge prepreke u radu te da su u klubu, bez njegove saglasnosti, sačinjavali štetne ugovore i zadužili ga, a o čemu je saznao tek kada su počeli prikupljati dokumentaciju za licenciranje kluba za takmičenje u Premijer ligi BiH.

Podsjetimo, prilikom preuzimanja kluba, u januaru 2018. godine, investitori i Olgun obavezali su se da će izgraditi dva pomoćna terena na Kamberovića polju te formirati Nogometnu akademiju NK Čelik, što nikada nije realizirano te da će klub ostaviti u PLBiH, a “u narendoj se sezoni boriti za izlazak u Evropu”.

Obavezali su se odmah platiti 400.000 KM, osigurati pripreme tima u Antaliji, kao i uložiti najmanje milion eura. Tim sporazumom, nije im omogućeno da mijenjaju ime, ambleme, logo ili klupska obilježja NK Čelik. Čelik se obavezao da će potpisati reprogram duga s Poreznom upravom Fedracije BiH.

To je riješeno prihavatanjem obaveze da Grad Zenica, odlukom Gradskog vijeća, u narednih 10 godina te plaćanjem u 120 mjesečnih rata od po oko 22.000 KM, izmiri dug Čelika.

Klub je, iz vlastitih prihoda, tim sporazumom trebao riješiti i izmiriti dug prema dobavljačima i tako deblokirati klupski račun, a što se nije dogodilo pa nikada nije ni deblokiran račun. Klub se obavezao platiti i zaostale dugove igračima do tog perioda.

Čelik je, prije prekida prvenstva, sa 17 bodova iz 22 utakmice, zauzimao pretposljednje, 11. mjesto na tablici Premijer lige BiH. Sada je izvjesno da se, nakon odlaska Olguna, neće vratiti ni turski trener Umit Ozat, koji je bio bio četvrti trener koji je ove sezone vodio tim iz Zenice.

Prije njega, zenički su klub ove sezone vodili Turčin Hasan Ozer, Hrvat Marko Babić i Srbijanac Slaviša Božičić, a u nekim su utakmicama u ulozi prvog trenera bili i pomoćnici Almir Seferović te Srbijanac Igor Jovičić.

PROČITAJTE OVDJE OLGUNOVU PRVU PORUKU

Olgun je u video obraćanju prozvao kao jedne od krivaca Gradsku upravu, Gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića, Zaima Mujezinovića, Fenana Salčinovića, Ismeta Đuguma, Abdulaha Ibrakovića, svog zemljaka Effea kojeg je upravo on doveo u klub, kao i mnoge druge… Kao jedine do kojima je stalo do ovog kluba prozvao je navijače Robijaše za koje kaže da je pogriješio jer im nije vjerovao.

Pogledajte cijeli video.

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem
Tagovi