Naše

VIDEO: Pogledajte kako već sedmicama izgleda ulaz u Grad Zenicu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Već nekoliko sedmica južni ulazak u Grad Zenicu, iz pravca Sarajeva prava je noćna, a nerijetko i dnevna mora za stotine vozača, bilo da dolaze magistralnim putem M17, bilo da “silaze” na naplatnim kućicama autoputa A1 “Zenica Jug”, te se u Perinom Hanu uključuju na M17 za dalji put ka gradu.

Radovi, koji su bukvalno tek započeti i tako se “kisele” sedmicama, stvorili su prometni haos i kolone preko dana, a pravi su “rulet” noću. Video, koji smo snimili na ovoj lokaciji ove sedmice, najbolje objašnjava s čim se susreću svi koji noću dolaze ili prolaze. Neosvijetljeno radilište, neuredna i često promjenjiva signalizacija, nejasne oznake “rupa na rupi”, enormne količine prašine, koje je tek riješila obilna kiša, pretvorivši rupe sada u jezerca za ispitivanje amortizera vozača i vozila na ovoj lokaciji.

Jasno je, radi se grandiozni kružni tok koji će spojiti M17 iz pravca Zenice i Lašve, sa ulaskom/izlaskom sa autoputa A1 i novi most preko rijeke Bosne, koji bi trebao biti poveznica sa vangradskom dionicom GGM-a, koja je još uvijek samo u planovima.  Međutim, nejasno jed a se radilište “obilježi”, sa urednog asfalta vozači premjeste na obližnji neuredni makadam, a onda radovi ne miču danima, sedmicama…I dok radnici i firme u drugim krajevima Planete za jednu noć premjeste, sruše, te iznova izgrade nadvožnjak, most i autoput, kod nas već nekoliko desetina noći vozači proživljavaju scene sa videa.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno