Biznis

VIDEO: Pogledajte kako napreduju radovi na gradilištu kod Nemile

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradilište nedaleko od Žepča i Topčić Polja gdje se gradi poddionica Poprikuše – Nemila, dužine 5,5 kilometara, u sklopu koje je i gradnja jednog tunela, dva mosta te dva vijadukta postalo je jedno od najprepoznatljivijih gradilišta na ovim prostorima.

Korporacija Cengiz Holding ima čak 35 kompanija s prihodima većim od 5 milijardi američkih dolara. O kompaniji Cengiz govore rezultati: autor je najveće zračne luke na svijetu, one u Istanbulu, kapaciteta 150 miliona putnika, koja je postala jedan od simbola razvoja moderne Turske, piše mostarski “Večernji list”.

Gradilište nedaleko od Žepča i Topčić Polja gdje se gradi poddionica Poprikuše – Nemila, dužine 5,5 kilometara, u sklopu koje je i gradnja jednog tunela, dva mosta te dva vijadukta postalo je jedno od najprepoznatljivijih gradilišta na ovim prostorima.

Pogledajte video gradilišta iz zraka:

Radni strojevi, te kvaliteta i dinamika izgradnje ostavljaju bez daha. Dio velebnih projekata u BiH koji su danas ugrađeni u temelje ove zemlje završili su i prije roka. Također, zahvaljujući njima rade i mnoge kompanije iz BiH kojima je Cengiz dodijelio poslove od čak 150 miliona eura, a što će se nastaviti i u budućnosti.

“Cengiz je dobra, organizirana kompanija. Kada ujutro na gradilištu vidite kamione, pa onda kamione mješalice, svi su uredno parkirani, oprani”, kazao je ovih dana prof. dr. Mustafa Imamović redoviti profesor Univerziteta u Zenici i član nadzornog tima kompanije IRD Engineering S.r.l. iz Italije, a koja vrši stručni nadzor za okoliš na najvećem gradilištu Koridora Vc, poddionica Poprikuše – Nemila.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno