Naše

VIDEO: Pogledajte kako je Đorđe Balašević “komentarisao” Čelikovu utakmicu iz 1988.

Na dan kad je sahranjen vječiti Panonski mornar, čije su stihove napamet znale mnogobrojne generacije sedmdesetih, osamdesetih, devedesetih…prisjetimo se jednog od rijetkih zanimljivih snimaka, u kojima Đorđe Balašević imitira sportskog komentatora koji prenosi utakmicu Prve lige Jugoslavije davne 1988.godine FK Priština-FK Čelik 2:3, kada je FK Čelik  za tri minuta dao tri gola).

Đorđe Balašević je prije nekoliko godina sa svojim timom i tuzlanskim menadžerom Almirom Bracom Berberovićem, planirao veliki koncert u zeničkoj Areni, jer je, kako nam je potvrdio, red da se oduži mnogobrojnim Zeničanima koji su ga pratili i dolazili na njegove koncerte širom Balkana.

Potvrdio nam je to Đole na svom posljednjem tuzlanskom koncertu, na Tušnju, a pregovore oko koncerta usporio je niz faktora, a onda je došla i pandemija…

Komentarisao je upravo ovu utakmicu Fudbalskog prvenstvo Jugoslavije 1987/88 – 34. kolo Priština – Čelik 2:3 – igrana 12.6.1988. Gradski stadion ~10.000 Priština 1:0 Muharem Sahiti 2:0 Gani Lapaštica 2:1 Mirza Golubica 2:2 Ivan Fileš 2:3 Milorad Ratković

Za one koji tad nisu bili rođeni, ili se ne sjećaju, podsjećamo ih – Đorđe Balašević je u jednoj od pjesama nastalih nakon smrti Josipa Broza Tita, pomenuo i Zenicu – Triput sam video Tita…..

Bio je peti maj, iz Skoplja me je vodio put, na stanicama dus pruge svud, tišina i nema bol – Bitola, Maribor, Rijeka, Nikšić, Zenica, Bor, i svaki čovek i svaki dom, je žalio dušom svom.
Al’ ja sam video visoke peći, fabrike dim, široke njive, gradove što slobodni žive, decu i mir i jato ptica…..

Hvala J.D. na zanimljivoj ideji i informaciji…

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: