Naše

VIDEO: Pogledajte kako je Đorđe Balašević “komentarisao” Čelikovu utakmicu iz 1988.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na dan kad je sahranjen vječiti Panonski mornar, čije su stihove napamet znale mnogobrojne generacije sedmdesetih, osamdesetih, devedesetih…prisjetimo se jednog od rijetkih zanimljivih snimaka, u kojima Đorđe Balašević imitira sportskog komentatora koji prenosi utakmicu Prve lige Jugoslavije davne 1988.godine FK Priština-FK Čelik 2:3, kada je FK Čelik  za tri minuta dao tri gola).

Đorđe Balašević je prije nekoliko godina sa svojim timom i tuzlanskim menadžerom Almirom Bracom Berberovićem, planirao veliki koncert u zeničkoj Areni, jer je, kako nam je potvrdio, red da se oduži mnogobrojnim Zeničanima koji su ga pratili i dolazili na njegove koncerte širom Balkana.

Potvrdio nam je to Đole na svom posljednjem tuzlanskom koncertu, na Tušnju, a pregovore oko koncerta usporio je niz faktora, a onda je došla i pandemija…

Komentarisao je upravo ovu utakmicu Fudbalskog prvenstvo Jugoslavije 1987/88 – 34. kolo Priština – Čelik 2:3 – igrana 12.6.1988. Gradski stadion ~10.000 Priština 1:0 Muharem Sahiti 2:0 Gani Lapaštica 2:1 Mirza Golubica 2:2 Ivan Fileš 2:3 Milorad Ratković

Za one koji tad nisu bili rođeni, ili se ne sjećaju, podsjećamo ih – Đorđe Balašević je u jednoj od pjesama nastalih nakon smrti Josipa Broza Tita, pomenuo i Zenicu – Triput sam video Tita…..

Bio je peti maj, iz Skoplja me je vodio put, na stanicama dus pruge svud, tišina i nema bol – Bitola, Maribor, Rijeka, Nikšić, Zenica, Bor, i svaki čovek i svaki dom, je žalio dušom svom.
Al’ ja sam video visoke peći, fabrike dim, široke njive, gradove što slobodni žive, decu i mir i jato ptica…..

Hvala J.D. na zanimljivoj ideji i informaciji…



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno