Biznis

VIDEO: Pogledajte kako će izgledati dionica autoputa A1 Vranduk – Ponirak! 

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: Pogledajte kako će izgledati dionica autoputa A1 Vranduk – Ponirak!  –  Zenicablog vam donosi izgled – vizuelizaciju putovanja dionicom autoputa A1 – Vranduk – ponirak – Podsjećamo, najpovoljniju ponudu za gradnju poddionice Vranduk – Ponirak na Koridoru 5C, ukupne dužine 5,3 kilometra, kako saznajemo, poslao je azerbejdžansko-bosanskohercegovački konzorcij koji čine „Consortium of Azvirt L.L.C.“ i „Hering“.

Najskuplji ponuđač

Ovaj konzorcij predao je ponudu, koja je prije nekoliko dana javno otvorena u sjedištu „Autocesta FBiH“ u Mostaru, u iznosu od 76.513.413 eura. U utrci za ovu poddionicu našle su se četiri kompanije, a među njima je i turski „Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret A.S.“ s ponudom od 79.887.569 eura. Svoje ponude poslale su i kompanije „Euro-Asfalt“ i „Strabag“. U ponudi su naveli da ovaj posao mogu uraditi za 87.280.194 eura, dok je „Kolin Insaat Turizam Sanayi ve Ticaret A.S.” poslao ponudu od 98.335.099 eura. Ovaj konzorciji je i najskuplji ponuđač na tenderu. Trasa autoputa poddionica Vranduk – Ponirak dio je dionice Nemila – Donja Gračanica (Zenica sjever), koja se na sjeveru nastavlja na poddionicu Nemila – Vranduk i na jugu na poddionicu Ponirak – Vraca.

Sredstva OPEC-a

Gradnja ove poddionice finansirat će se sredstvima osiguranim kod OPEC-ovog Fonda za međunarodni razvoj (OFID), a predviđeni rok gradnje je 24 mjeseca. Poddionica počinje u južnom dijelu naselja Nemila – lokacija Stara stanica. S dva mosta prelazi rijeku Bosnu, dok tunelom Vranduk trasa prolazi kroz regiju Vranduk. Dalje nastavlja iznad naselja Koprivna, s desne strane rijeke Bosne i završava se nadomak naselja Ponirak.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno