Info

VIDEO: Pogledajte film – održana premijera dokumentarnog filma “Stop cyberbullying”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Centru za mlade u Zenici održano je prikazivanje premijere dokumentarnog filma “Stop Cyberbullying”, prethodno emitovanog u programu lokalne TVZE. Film je produciran u saradnji sa RTV Zenica, OSCE misijom u BiH i Koalicijom za borbu protiv mržnje „Positive Tolerance“ Zenica, a u sklopu projekta Stop Cyberbullying finansiranog od strane Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

Ispred Koalicije Positive Tolerance i Udruženja “KAM”, Mirhunisa Bektaš je objasnila kako je ovakav projekat od velike važnosti za naše društvo. Generalna poruka koja je predstavljena u samom filmu, a i koja treba biti prenesena i na šire društvo jeste da govor mržnje nije, niti će ikada biti, izražavanje mišljenja.

Realizaciji dokumentarnog filma su doprinijeli profesionalci iz oblasti zaštite od nasilja, cyberbullying-a specifično, ali i govora mržnje uopćeno. Predstavljena su stručna mišljenja psihologa, policije, ministra obrazovanja ali i samih članova “Kreativaca” koji stoje iza filma. Pored navedenih, uzeto je u obzir i mišljenje omladine koju najviše pogađa ovaj problem, tačnije mladih Zeničana i Zeničanki.

Udruženje Kreativci je 2017. godine pokrenulo projekat „Stop Cyberbullying“, u kojem učesnici, uz edukaciju i radionice fotografskih i video vještina, obrađuju teme koje se odnose na nasilje i nelagodu putem interneta i socijalnih mreža. Cilj projekta ja smanjenje direktnih slučajeva nasilja na internetu te upoznavanje i dizanje svijesti šire javnosti o postojanju i pogubnosti nasilja na internetu.

Film možete pogledati ovdje – Udruženje Kreativci Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno