Biznis

Video: Peti sajam organske proizvodnje u Zenici

Sa najavnog presa OPPENS-a
Sa najavnog presa OPPENS-a
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Asocijacija organskih proizvođača Zeničko-dobojskog kantona i Asocijacija Mostovi prijateljstva Zenica organiziraju od 12. -15. novembra Peti sajam organske proizvodnje i etno narodnog stvaralaštva OPENS, koji će se održati na zeničkom Trgu Alije Izetbegovića.

– Svake godine imamo bolji sajam nego prethodne. Tako smo 2011. godine počeli sa 80-tak, prošle smo imali 200, a ove ćemo godine imati više od 250 izlagača iz cijele BiH – najavio je na press-konferenciji predsjednik Organizacionog odbora OPPENS-a, Visočak Refik Alihodžić te dodao samo poljoprivrednici s registriranim obrtom ili RPG-om mogu učestvovati. On je najavio da će partner OPPENS-a, poznata sarajevska kompanija “Klas” tokom tri dana sajma podijeliti posjetioicima besplatno 2.000 kilograma proizvoda iz vlastitog programa.

Svečano otvaranje OPPENS-a je u četvrtak u 11 sati.

Zenički sajam je jedan od najposjećenijih u BiH, a samo prošle godine štandove na Trgu Alije Izetbegovića obišlo je oko 40.000 posjetilaca, koji su bili u prilici da kupe proizvode bh. poljoprivrednika. U petak, 13. novembra, bit će organiziran i okrugli sto na temu “Jagodičasto voće-od ideje do realizacije”, na kojem će učešće uzeti eminentni predavači.  (Avaz/ZB)Peti sajam organske proizvodnje

POGLEDAJTE VIDEO SA IZJAVAMA UČESNIKA:



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno