Nogomet

VIDEO: Pet golova Isakovića za 14. uzastopnu pobjedu Čelika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika u okviru posljednjeg 30. kola Druge lige FBiH, grupa “Centar” dočekali su tim Jahorine, te očekivano slavili visoku pobjedu rezultatom 7:1 To je Čeliku bila 14 uzastopna pobjeda, te su uvjerljivim trijumfom okončali sezonu.

Ova utakmica se igrala na Kamberovića polju zbog reprezentativnih mečeva na Bilinom polju, gdje će naša reprezentacija dočekati ekipe Rumunije i Finske.

Današnja utakmica je od samog početka krenula u smjeru da će na kraju biti samo sa koliko golova razlike će slaviti Zeničani. Aladin Isaković je u 8. minuti pogodio za 1:0, da bi u 19. minuti nakon sjajne asistencije Salčinovića, mladi Durmiš povećao vodstvo na 2:0. Do kraja prvog poluvremena odlični Aladin Isaković, koji je danas igrao na poziciji napadača u 40 i 43. minuti postiže svoj drugi i treći gol za na poluvremenu 4:0 za ekipu Čelika.

U drugom poluvremenu nastavili su se napadi domaćina, a novi gol je postignut u 65. minuti, sjajni Aladin Isaković postiže svoj četvrti gol za uvjerljivih 5:0. Do kraja utakmice Isaković je postigao i svoj peti gol na utakmici za 6:0 za Čelik.Do kraja utakmice domaći su postigli još jedan gol preko Imrana Džaferovića za 7:0. Jahorina je u sudijskom vremenu postigao pocasni gol za konačnih 7:1. Zeničani su danas upisali 14. uzastopnu pobjedu nakon što je Armin Duvnjak preuzeo tim. Do kraja sezone crno-crvene očekuju utakmice i u okviru Kupa ZDK.

Čelik je sezonu u Drugoj ligi FBiH, grupa Centar okončao na trećem mjestu sa 66 bodova, dok je Jahorina sezonu završila na posljednjem mjestu, te će sljedeće sezone igrati u nižem rangu.

Zeničani u narednoj sezoni imaju za cilj ulazak u viši rang, te će biti interesantno pratiti Drugu ligu FBiH i naredne sezone.

https://www.youtube.com/watch?v=BM7SHdWJ_ao

Autor: D.Kurbegović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno