Biznis

VIDEO: Otvoren javni poziv za učešće u projektu “Start IT Up”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: Otvoren javni poziv za učešće u projektu “Start IT Up” – BH Telecom je objavio Javni poziv za prijavu učešća u projektu „Start IT Up“ u potrazi za najboljim inovativnim rješenjima na temu „Rješenja za pametno okruženje (eng. Smart Enviroments) i kako doprinose okruženju da bude pametnije koristeći podatke“.

Ako ste privredni subjekt sa sjedištem na teritoriji Bosne i Hercegovine i u procesu ste stvaranja poslovnih ideja koje su vezane za tehnološki napredna i inovativna rješenja iz oblasti smart okruženja, onda je ovo pravi poziv za vas.

Izazov teme je odgovor na pitanje kako rješenje stvara dodatnu vrijednost, te kako, korištenjem otvorenih podataka, doprinosi da okruženje bude pametnije i bolje upravljivo u cilju poboljšanja kvaliteta poslovnog i privatnog života građana.

Projekat „Start IT Up“ se realizuje putem BH TechLab kao ICT startup platforme koja je kreirana i podržana od strane BH Telecoma s ciljem da kontinuirano prepoznaje, podržava i usmjerava poslovne ideje iz Bosne i Hercegovine koje kroz svoje inovativne poslovne modele, usluge ili proizvode imaju potencijal da prerastu u održive digitalne i tehnološki vođene biznise. BHTechLab će tokom cijele godine provoditi aktivnosti koje će davati podršku razvoju start up ideja iz oblasti smart okruženja u cilju stvaranja digitalnog, pametnog društva.

„Start IT Up“ omogućava start up kompanijama da, po javno objavljenim uslovima, prijave poslovni plan sa razvijenim minimalno održivim proizvodom. Navedeno rješenje može biti iz bilo koje oblasti, razvijeno koristeći bilo koju tehnologiju i način rada, odnosno pristupa, ali da istovremeno omogućava prikupljanje, čuvanje i davanje podataka na anoniman način.

„Start IT Up“ nagradni fond uključuje novčana sredstva u iznosu od 100.000 KM za tri najbolja projekta, besplatno korištenje usluga BH Telecoma, mogućnost korištenja laboratorije BH Telecoma i mentorsku podršku za razvoj biznisa.

Projekti koji tehnološki i tržišno budu kompatibilni sa portfolijem usluga BH Telecoma dobit će priliku za ulazak u partnerski program sa BH Telecomom čime će im se otvoriti prodajni i komunikacijski kanali BH Telecoma za brži rast biznisa. Kapitalno zahtjevni projekti koji budu imali tržišni potencijal dobit će priliku da budu evaluirani za dokapitalizaciju od strane BH Telecoma.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno