Politika

VIDEO: Održana prva sjednica Vlade ZDK, pokrenuta temeljita revizija stanja u kantonu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U sjedištu institucija Zeničko-dobojskog kantona danas je održana prva sjednica novog saziva Vlade pod predsjedavanjem premijera Nezira Pivića.

Vlada je na prvom zasjedanju usvojila Prijedlog odluke o određivanju potpisnika naloga platnih transakcija za period od 27.10.2023. godine do 31.12.2023. godine, zatim Prijedlog odluke o odobravanju sredstava sa “Tekućeg transfera za ustanove kulture” za oktobar 2023. godine te više odluka o uvećanju sredstava u Budžetu ZDK-a za 2023. za budžetske korisnike iz nadležnosti Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport.

Premijer Pivić ističe da je Vlada već poduzela prve korake u pravcu postizanja ciljeva koji su izloženi u ekspozeu, a to je prije svega temeljita revizija trenutnog stanja u ZDK-u.

-Nakon analize ćemo poduzeti određene ključne korake prema nastavku stabilizacije kantoa a zatim i realizaciji određenih razvojnih projekata, koji će biti prisutni u narednom periodu. Jako je puno obaveza pred nama, a mislim da će najvažnije biti da ćemo raditi implementaciju određenih projekata u okviru Ministarstva zdravstva, koji su od suštinske važnosti za građane – istakao je Pivić.

Pojašnjava da se radi o projektima u Kantonalnoj bolnici Zenica, koji su zbog administrativnih problema u zastoju, ali je izrazio nadu da će ta bolnica, uskoro i Univerzitetska bolnica Zenica, postati “najveće gradilište na području ZDK-a”.

Vlada je na današnjoj sjednici odobrila novčane nagrade za nastavnike koji su dali doprinos edukaciji i postizanju izvanrednih rezultata učenika na domaćim i međunarodnim takmičenjima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno