Biznis

VIDEO: Odobravanjem sredstava otkupljivačima jagodičastog voća okončana realizacija programa poticaja u poljoprivredi za 2021. godinu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada Zeničko-dobojskog kantona usvojila je odluku za isplatu sredstava poticaja otkupljivačima jagodičastog voća iz ovog kantona za 2021. godinu u iznosu od 90.469,24 KM. Sredstva su dodijeljena putem javnog poziva, a pravo na poticaje ostvarilo je 11 otkupljivača jagodičastog voća.

Ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Mirsad Hadžić rekao je da je ovom odlukom okončana realizacija ovogodišnjeg Programa utroška sredstava za poticaje u poljoprivredi u rekordnom iznosu od 3.444.035,00 KM, a odnosi se na animalnu i biljnu proizvodnju, prerađivače i otkupljivače, kapitalne investicije i ostale vrste podrški u poljoprivredi.

-Pozivam poljoprivrednike na strpljenje, jer sve ono što je odobreno na Vladi je u proceduri isplate, koja će krenuti vrlo brzo i biti završena do sredine januara – rekao je Hadžić.

Naglasio je da će u januaru, a nakon usvajanja Budžeta za 2022. godinu, biti donesen novi program poticaja u poljoprivredi, koji će obuhvatiti oko 80 posto postojećih mjera poticaja, dok će preostalih 20 posto mjera biti usaglašavano sa poljoprivrednim proizvođačima vodeći računa da to budu mjere koje će biti najefikasnije i najefektivnije u 2022. godini.

Press služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno