Zabava

VIDEO: Novi film Spike Leea – “BLACKkKSLANSMAN” od 27. septembra u kinima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: Novi film Spike Leea – “BLACKkKSLANSMAN” od 27. septembra u kinima – FILTRIRAJ MRŽNJU, RECI NE RASIZMU! DOBITNIK NAGRADE GRAND PRIX NA KANSKOM FESTIVALU, FILM “BLACKKKLANSMAN”, KOJI SE BAVI BORBOM ZA GRAĐANSKA PRAVA I JEDNAKOST, OVOG ČETVRTKA STIŽE U BiH KINA. OVA INTERESANTNA FILMSKA PRIČA, ZASNOVANA NA ISTINITIM  DOGAĐAJIMA, OSVOJILA JE GRAND PRIX NA FESTIVALU U KANU.

Fantastični vizionar, Spike Lee, predstavlja nam nevjerovatnu priču o jednom američkom heroju. Početak sedamdesetih godina prošlog stoljeća bio je period velikih društvenih previranja i borbe za građanska prava i jednakosti. Ron Stallworth postao je prvi afro-američki detektiv u policiji Kolorado Springsa, ali njegov dolazak dočekan je sa skepsom i otvorenom netrpeljivošću prema njemu. Bez obzira na sve, on je riješen da uspije u poslu i učini da se za njegovo ime sazna i tako pomogne svojoj zajednici. Veoma hrabro ulazi u rizičnu misiju, da se infiltrira među članove Ku Kluks Klana.

Predstavljajući se kao rasistički ekstremista, Ron kontaktira članove grupe i vrlo brzo postaje član samog jezgra, čak postaje i prisan u odnosu sa Davidom Dukeom, Velikim Čarobnjakom Klana, koji ga čak i pohvaljuje za posvećenost napretku Bijele Amerike. Kako tajna akcija postaje sve komplikovanija, Ronov kolega, Filip Zimmerman, ulazi u misiju tako što odlazi na sastanke Klana i predstavlja se kao Ron, onda kada je nemoguće izbjeći uživo susretanje. Tako su dva detektiva uspjela da uruše jednu od najozloglašenijih organizacija na svijetu.

Redatelj Spike Lee je povodom svog novog ostvarenja izjavio: “Ovaj film je analiza svijeta u kojem živimo. Ovaj film je analiza kulturološke borbe ljubavi i mržnje. Nadamo se i molimo se da će se svi ljudi širom svijeta povezati sa ovom temom.

Trailer filma možete pogledati putem linka:



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno