Nogomet

VIDEO: NK Čelik pred posljednju utakmicu jesenjeg dijela prvenstva, Robijaši slave 35. rođendan

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: NK Čelik pred posljednju utakmicu jesenjeg dijela prvenstva, Robijaši slave 35. rođendan- Sutra je po rasporedu zaostala utakmica Prve lige FBiH sa ekipom Zvijezde iz Gradačca koja je odgođena zbog utakmica reprezentacije na Bilinom polju.

U ovaj susret ekipa Čelika ulazi sa 9. mjesta u nadi da će pobjedom jesenji dio prvenstva završiti na 8. mjesto i sigurno ući u drugi dio prvenstva nakon pauze.

Gosti iz Gradačca koji se nalaze u velikoj krizi i problemima, prije svega finansijskim, u susret ulaze sa 12. mjesta i sa četiri boda prednosti u odnosu na zonu ispadanja.

Utakmica će pored toga što je posljednja prvenstvena u jesenjem dijelu, biti posebna jer Robijaši slave svoj 35. rođendan za šta je planiran program. Također, jučer je preminuo Alija Bičakčić jedan od vođa Robijaša poslije rata i legendi juga, kojem će također biti odana počast na ovom susretu.

Na press konferenciji su se obratili generalni direktor Emir Čerim i šef stručnog štaba Dario Damjanović.

“Na ovoj utakmici će Robijaši slaviti rođendan. Klub je 2020. godine ostavljen te su ga preuzeli navijači koji nisu niti znali u šta ulaze, s brojnim dugovima i blokadama te s 0 KM u kasi. Bili smo spremni na sve kako bi Klub opstao i danas imamo isplaćena sva dugovanja, blokade i stavili smo Čelik na zdrave noge” kazao je, između ostalog, Čerim te pozvao sve ljubitelje nogometa na sutrašnju utakmicu koja će početi s minutom šutnje u znak na sjećanje na Aliju Bičakčića, nekadašnjeg vođu navijača.

“Želim da ovim putem izrazim saučešće porodici i prijateljima Alije, svi smo dio „Crno-crvene“ porodice. Odat ćemo počast našem navijaču kako to i zaslužuje. Naš naredni protivnik, Zvijezda je nažalost u jako teškoj situaciji ali imamo dozu opreza. Imamo ogroman teret i zadužili smo mnoge ljude kojima treba da se odužimo pobjedom na utakmici. Vjerujem da će se tako i završiti. Svaka utakmica se mora ići na pobjedu, bez obzira gdje i protiv koga. Nadam se da će rezultat omogućiti da u svlačionicu pozovemo i juniore koji bi vidjeli šta ih čeka naredne sezone. Svi igrači su spremni izuzev Mahira Karića koji je povrijeđen” istakao je Damjanović a potom dodao da svi moraju dati svoj maksimum za grb na grudima kako bi publika zapamtila ime na leđima.

“Najavio sam igračima da niko ne može napustiti klub prije početka prijelaznog roka. Jako bitno je da svako ko izađe na teren pokaže da mu je čast igrati za Čelik” zaključio je Dario Damjanović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno