Nogomet

VIDEO: NK Čelik- Posljednji poziv Fuadu Kasumoviću da poštuje Sporazum

VIDEO: NK Čelik- Posljednji poziv Fuadu Kasumoviću da poštuje Sporazum- U prostorijama NK Čelik danas je održana konferencija za novinare na kojoj su se prisutnima obratili Robert Jonjić, član UO NK Čelik, Denis Mušović, predsjednik Upravnog odbora NK Čelik i Tarik Hadžimahmutović, advokat kluba.

Na samom početku Jonjić je upoznao prisutne o dosadašnjem radu kluba i planovima za naredni period.

– NK Čelik uredno ispunjava sve obaveze prema Gradu Zenica na osnovu potpisanog sporazuma sa Gradskom upravom. Jedini problem koji postoji na putu stabilizacije kluba jeste Gradska uprava koja ne ispunjava obaveze iz pomenutog sporazuma. Grad Zenica je bio dužan da do 31. marta uplati iznos od 55.000 KM na ime zakupnina poslovnih prostora, međutim to se do danas nije dogodilo. Zbog pomenutog duga Gradske uprave NK Čelik se nalazi u određenim problemima po pitanju ispunjavanja ostalih dospjelih obaveza. Mislim da je ovako ponašanje i odnos Gradske uprave Grada Zenica pljuvanje na klub i ljude koji su potpisali peticiju da ne dođe do gašenja zeničkog kluba. Mislim da je ovo samo jedan od načina da se izvrši pritisak na ljude u Čeliku kako bi počeli napuštati klub i davati ostavke na funkcije. Poručujemo im da do toga neće doći i da ćemo ustrajati u našim namjerama, a to je da sačuvamo simbol ovoga grada – poručio je Jonjić.

Denis Mušović, predsjednik Upravnog odbora NK Čelik, kazao je kako će se boriti za klub i da neće dozvoliti da ga neko uništi.

– Fuad Kasumović nije u stanju da ispuni ono što je obećao i na šta je stavio potpis i pečat grada. Gradonačelnik se igra sa simbolom ovog grada. Floskula koju Kasumović izgovara često jeste da je Čelik rupa bez dna. Evo ovom prilikom poručujem da je Čelik ljubav, a ne rupa bez dna i da nećemo dozvoliti da se tako govori o ovom klubu – poručio je Mušović.

Tarik Hadžimahmutović, advokat kluba, rekao je kako će klub u slučaju ne izmirenja obaveza Gradske uprave podnijeti tužbu protiv Grada Zenica.

– Da su normalne relacije između kluba i grada ne bi ugovor nikakav ni trebao da budemo realni. Međutim, neke bitke su veće van terena nego na samom terenu. Ja zaista u onom momentu kada smo išli da potpišemo ovaj ugovor nisam vidio svrhu potpisivanja istog obzirom na Zaključke koje je Gradsko vijeće usvojilo. Mi smo došli u situaciju da se po ko zna koji put da tražimo neke stvari koje nam zakonski pripadaju. Bilo je pokušaja od strane Gradske uprave da se ugovor izmjeni, a zatim je došlo do toga da taj ugovor nije ni zakonit. Mi smo poslali dvije opomene Gradu Zenica da realizuju ono što su potpisali. Međutim, do danas nismo dobili nikakav odgovor niti neki znak od Gradske uprave. Sljedeći korak koji bude biće podnošenje tužbe. Klub će dobiti presudu ukoliko dođe do toga zajedno za zateznim kamatama. Očekujemo napokon nekakvu pozitivnu reakciju sa strane grada. Nakon 15 dana ukoliko ne dobijemo nikakav odgovor od Gradske uprave podnosimo tužbu – poručio je Hadžimahmutović.

AUTOR: RADIO ZENIT

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: