Zenica

VIDEO: Nakon reakcije Autocesta mještani Heca poručili- Neka dođu i vide ko govori neistine

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: Nakon reakcije Autocesta mještani Heca poručili- Neka dođu i vide ko govori neistine- Nakon što su iz Autocesta FBiH kazali da kišnica koja je uzrokovala poplave u naselju Hece kod Zenice nije s trase autoceste, mještani su nas pozvali kako bi pokazali kuda je voda dolazila te javnost upoznali o tome ko govori neistine.

Kišne padavine prije nekoliko dana uzrokovale su poplave u naselju Hece, koje se nalazi ispod trase Zeničke obilaznice.

Dok su mještani tvrdili da voda dolazi s trase i slijeva se u dvorišta, pomoćne objekte pa skoro i stambene prostore, iz Autocesta su kazali da nisu krivi za vodu koja se nakuplja te da odvodne vode koje su se izlile uz spojnu saobraćajnicu, koja vodi od naplatnog mjesta Zenica sjever na M-17, ne potječu s trase autoceste.

“…ne potječu s trase autoceste, nego s okolnog terena, uključujući i lokalne saobraćajnice koje vode u obližnje naselje”, stoji u odgovoru Autocesta FBiH, u kojem dodaju da je zbog velikih padavina te prisustva veće količine smeća i otpada s lokalne saobraćajnice došlo do začepljenja odvodnog kanala uz spojnu saobraćajnicu.

Međutim, mještani ističu da iz Autocesta govore neistinu te da je osim lokalnog puta, koji je napravljen prilikom izgradnje trase, bez adekvatnog odvoda vode, pod pogrešnim nagibom, voda dolazila i sa dijela koji uopće nije lokalni put, odnosno, da bi na njega mještani mogli doći samo prolaskom kroz naplatne kućice te da će već danas kontaktirati advokate i pokrenuti tužbe zbog štete koja je nanesena.

Naglasili su da se voda slijevala niz zidove koji se nalaze ispod trase do odvoda koji se začepio i uzrokvao dodatne probleme.

Također, dodali su da imaju problema i s fekalijama i cijevima otpadnih voda koje prolaze ispred njihovih kuća te da su zbog širine cijevi kanali često začepljeni.

Istakli su i da je izvođač radova uradio dio odvodnog kanala uz zaštitnu ogradu, koji je neadekvatan za sakupljanje vode s obzirom na to da je bujica prije nekoliko dana prodirala i kroz veće barijere, ali i da će se problem sigurno ponoviti s novim kišama, jer radovi ni na lokalnom i spojnom putu s M-17 nisu adekvatno urađeni.

Autor: E.Mehić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno