Kultura

VIDEO: „Najgori na svijetu“ – film o bh. novinarstvu jučer, danas i sutra

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: „Najgori na svijetu“ – film o bh. novinarstvu jučer, danas i sutra – Uokviru Festivala filma djece i omladine posjetioci Family Centra Ekran večeras su prisustvovali svečanoj projekciji dokumentarnog filma o bh. novinarstvu, „Najgori na svijetu“. Nakon ove projekcije održano je druženje i razgovor sa režiserom filma Damirom Pirićem, te predstavnicom nevladine organizacije REVOLT, koja je imala ulogu producenta, Anamarijom Divković.

Autorice filma su mlade studentice žurnalistike Azra Husarić i Azra Delmanović. Tema koja je itekako aktuelna u našem gradu i regiji. Da li je novinarska profesija najgora na svijetu ?

Dokumentarni film «Najgori na svijetu» prati priču dvije studentice žurnalistike na njihovom istraživačku putu koji kreće tragom informacije da je novinarska profesija četiri godine za redom proglašena za najgoru profesiju na svijetu a praćen je činjenicom da građani generalno imaju vrlo loše mišljenje o novinarima i novinarskom pozivu.

Kao neko ko se nalazi na važnoj životnoj prekretnici, a studiranje na jednoj visokoškolskoj ustanovi to upravo i jeste, i kao neko ko ima veliku ljubav i ambiciju prema odabranoj profesiji, ove dvije studentice se jednostavno ne žele pomiriti sa takvim imidžom novinarstva tj. njihove buduće profesije te se odlučuju da samostalno krenu u potragu za odgovorima na pitanja koja okružuju ovu tematiku.

Pogledajte Q & A – kratku press konferenciju nakon zeničke premijere filma:



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno