Rukomet

VIDEO: Čelik Junior ove nedjelje od 19h protiv Kaknja za ulazak u Premijer ligu!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U press salonu gradske Arene „Husejin Smajlović“ Zenica, održana je press konferencija rukometnog kluba ŠR Čelik junior. Povod za press je predstojeća derbi utakmica iz 25.kola Prve lige FBiH, grupa Sjever, u kojoj je zenička ekipa ŠR Čelik junior domaćin ekipi RK Kakanj.

Pored trenera Zeljke, prisutnim su se obratili i Dženan Dedić, direktor kluba, te mladi rukometaši kluba, Džan Čeljo, Edhem Grabus i Anes Suljić. Moderator je bila Ajna Suljić, koja je predstavila domaćine ove press konferencije.

Dženan Dedić je istakao dobar rad u ŠR Čelik junior, u kojoj je trenutno preko 120 igrača, koji treniraju u klubu, te istakao dobre rezultate mlađih selekcija kluba u omladinskoj ligi.

– Mi smo se kao klub osnovali da budemo omladinski klub kao prijedlog nekoliko bivših igrača, da budemo razvojni klub, gdje bi bili servis seniorskom klubu RK Čelik, ali iz dobro poznatih razloga, došli smo u situaciju da imamo seniorski tim pet-šest godina, a evo ove sezone smo u prilici da se borimo za Premijer ligu. Imamo 120 članova u klubu takmičarskih i dosta još koji nisu takmičarski. Naše sve selekcije nastupaju u najjačoj ligi i zauzimaju respektabilna mjesta. Pozivam ovom prilikom sve navijače i sportske klubove da nas podrže u nedjelju u Areni da zajedno dođemo do konačnog cilja-, kazao je direktor kluba Dženan Dedić.

Kako je istaknuto na početku pressa, ovo je najvažnija utakmica u sezoni za Čelik junior u borbi za plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Mladi klub iz Zenice egzistira od 2009. godine našao se tako pred velikom šansom da s veoma mladom ekipom, gdje je većina domaćih igrača izbori plasman u Premijer ligu, što bi svakako bila ogromna stvar kako za ovaj klub, a posebno za rukomet u Zenici.

Trener Vladimir Zeljko je dobro poznato rukometno ime, a upravo je ovaj trener prije 13 godina uveo RK Čelik u Premijer ligu. Sada je Zeljko na čelu ovog novog, mladog kluba, Čelik juniora i želi sada da ponovi taj uspjeh sa novim klubom.

-U slučaju pobjede, Škola rukometa Čelik junior će po prvi put od osnivanja, izboriti učešće u najvećem rangu takmičenja, što bi bio historijski uspjeh, kako za naš klub, tako i za grad Zenicu – jer bi time i Zenica imala jedan premijerligaški klub -, istakao je Vladimir Zeljko, trener i osnivač  rukometne škole Čelik junior, te nastavlja:

-Momci koji igraju su iz Zenice, željni borbe i dokazivanja. Protiv jačih ekipa ove sezone smo igrali dobro i nadam se da će tako biti u nedjelju. Nadam se da će Arena biti dobro ispunjena, te da ćemo uz pomoć publike doći do pobjede. Analizirali smo Kakanj i njihove sve prednosti i mane, nadam se da ćemo iskoristiti njihove nedostatke u njihovoj igri. U posljednjem kolu mi idemo u Jajce, koji su ispali iz borbe za Premijer ligu i ne sumnjam da ćemo i tu slaviti -, rekao je trener Zeljko, te još napominje

da su oni u drugom dijelu sezone jedina ekipa, uz Kakanj, bez poraza sa najmanje primljenih golova i ponosan je na svoju ekipu koju sačinjavaju mladi momci, ponikli u njihovoj školi rukometa i da su to, uglavnom sve zenička djeca.

Na pitanje novinara da pojasni sistem takmičenja i formiranje krajnje tabele prvenstva trener Zeljko je rado, do u detalje, to pojasnio:

-U slučaju pobjede Čelik juniora protiv Kaknja i u zadnjem kolu protiv Jajca formira se mini tabela između Čelika, Čelik juniora i Kaknja, te prema članu. 103 Propozicija takmičenja za ovu sezonu formira se mini tabela. Tim sa najviše pobjeda između te tri ekipe ide u Premijer ligu, što bi u ovom slučaju bila ekipa Čelik juniora, naravno ako u svoju korist riješe posljednje dvije utakmice u ovoj sezoni protiv Kaknja i Jajca. Naime ekipe „Gračanica 2“ i „Sloboda 2“ nastupaju van konkurencije i a kraju takmičenja brišu se svi njihovi rezultati protiv ostalih ekipa. Ako se ostvare predviđeni rezultati da tri ekipe budu sa tri poraza, a to su Čelik junior, Kakanj i RK Čelik, onda, u toj mini tabeli, prema našim predviđanjima, prvi bi bio Čelik junior sa šest bodova, drugi Kakanj sa četiri i treći RK Čelik sa dva boda -, kazao nam je trener Zeljko.

Mladi rukometaši, Džan Čeljo, Edhem Grabus i Anes Suljić, složni su u izjavama, da se dobro radi i trenira, atmosfera u timu je dobra, da će u nedjelju ostaviti srce na terenu. Nadaju se pozitivnom rezultatu, iako smatraju da je ekipa Kaknja dobra ekipa, te pozivaju navijače i sve ljubitelje sporta da ih podrže u ovoj historijskom trenutku za klub.

-Selekcija ŠR Čelik juniora 2009. godište u nedjelju će, prije utakmice seniorskog tima, protiv sarajevske ekipe Sedmerac igrati baraž za završnicu Državnog prvenstva za svoj uzrast. To je zaista jedan veliki korak koji smo napravili s najmlađom selekcijom u takmičenju -, istakli su na pressu.

Inače, juče od 15 sati je počela prodaja ulaznica za ovu derbi utakmicu. Uz svaku kupljenu ulaznicu, ulaznica na poklon gratis, cijena: 3,00 KM. Ulaznice možete kupiti u sljedećim objektima:

Cafe Bar Bonaparte, Backstage Caffe Zenica, Caffe&Food Bar FILM, Caffe bar “Sedmerac”, CLUB 072, Crveno crni, Caffe Avanti, Šibica, Krčma BP, FAST FOOD VIVA, Caffe Bar Spirit, Caffe Passage Zenica, Caffe Maks,

F.R.I.E.N.D.S. coffee house-CRKVICE, Pizzeria Fratelli, Fast food ZS Zenica, Cooltura

-Podržite naše momke u borbi za Premijer ligu -, pozivaju iz ŠR Čelik junior

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno