Zabava

VIDEO: „Na komadiću Evrope“ – Željko Pervan – BNP Zenica 24. septembra

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: „Na komadiću Evrope“ – Željko Pervan – BNP Zenica 24. septembra – Po prvi put u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica gostuje Željko Pervan (Zagreb7. avgusta 1962 .), hrvatski  komičar, scenarist i glumac.

Pervan je karijeru započeo 1985. na zagrebačkom “Radiju 101“. Godine 1989. prelazi na nezavisnu TV-kuću OTV. Upoznao je Zlatana Zuhrića-Zuhru, s kojim je započeo suradnju na raznim skečevima. Izradio je koncept satiričnog, bezobraznog showa “Zločesta djeca” gdje je upoznao, te se sprijateljio s Vinkom Grubišićem, s kojim je nastupao u raznim skečevima, kao što su „Rade u bunaru“, „Ispitivanje Hrvata u Vojvodini“, šaljivi glazbeni spot „Servus Zagreb“, sinkronizirani dnevnik i druge emisije ili filmovi (kao na primjer film „Ime ruže, razgovor Hloverke i Dražena Budiše)…

Nakon OTV televizije bio je angažovan na HRT-u, pa na NOVOJ TV, te je njegovo lice postalo poznato u cijelom regionu. Karakterističan  smisao  humor, svojstven Pervanu, koji je donio na TV ekrane, razlog je za veliku gledanost mnogih emisija i serijA: Pervanov dnevnik, Zvijezde pjevaju, Uzmi ili ostavi, Večernja škola, Je l’ me neko tražio (TV emisije), Naknadno, Kud puklo da puklo, Najbolje godine, Cimmer fraj i Obećana zemlja (TV serije).

Publiku u regiji je nasmijao i oraspoložio i turnejom sa Stand upom „Božanstvena komedija“. Godine 2006. osvojio je nagradu Večernjakov “Ekran” u kategoriji Muška TV osoba – informativni i kulturni sadržaj, za emisiju “Večernja škola“. Poznat je i po humanitarnom radu.

Zeničkoj publici, Željko Pervan će se predstaviti sa Stand up komedijom „NA KOMADIĆU EVROPE“ u nedjelju 24.septembra, sa početkom u 20:00 sati, na Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Cijena ulaznice: 15 KM.

Sve ostale informacije možete dobiti na telefone: 032/242 604, 062/859 555, 063/797 555 ili putem mail adrese: [email protected]



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno