Info

VIDEO: Musa – Od 541 testiranog uzorka, na COVID-19 pozitivno šest osoba u FBiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva i šef Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo FBiH Sanjin Musa kazao je danas da je u protekla 24 sata na području FBiH testiran 541 uzorak, od kojih je šest bilo pozitivno na COVID-19 te da su novi registrirani slučajevi u Unsko-sanskom (Bihać) i Zeničko-dobojskom kantonu (Maglaj i Zenica).

Istakao je da je do sada ukupno testirano 22.278 uzoraka, a da je COVID-19 potvrđen kod 986 osoba. Prema spolnoj strukturi, Musa je istakao da je na virus pozitivno 55 posto žena i 45 posto muškaraca.

Dodao je da je trenutno hospitalizirano 39 pozitivnih osoba, a da su dvije osobe na respiratoru. Također, dosad je oporavljeno 588 osoba, dok je 363 i dalje aktivno te da su zabilježena 34 smrtna ishoda.

Musa je naglasio da su pojačan nadzor i uvođenje mjera distance spriječili širenje virusa u FBiH, te da će sredinom mjeseca početi sa drugom fazom ublažavanja mjera.

Međutim, Musa je poručio građanima da uprkos ublaženim mjerama, trebaju poštovati važeće mjere zaštite te biti oprezni.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno