Zenica

VIDEO: Ministar zdravstva Jupić i direktor KBZ Skomorac o odluci Vlade FBIH

zdk.ba
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministar zdravstva Zeničko-dobojskog kantona dr. Adnan Jupić i direktor Kantonalne bolnice Zenica dr. Rasim Skomorac komentirali su jučerašnju odluku Vlade Federacije, da dodjeli 30 miliona KM za borbu protiv koronavirusa za tri klinička centra, čiji je osnivač Vlada FBIH, i to one u Sarajevu, Tuzli i Mostaru.

Ova odluka federalne Vlade izazvala je buru negodovanja i negativnih komentara u Zenici i ZDK, jer Vlada nije istovremeno odlučila da određen iznos sredstava uputi i drugim centrima, poput zeničke KBZ, koja je prva primila i brine o pacijentima (prva četiri u FBIH) oboljelim od koronavirusa.

Podsjećamo, Zeničko-dobojski kanton je prvi u Federaciji formirao Kantonalni Krizni štab, uveo mjere, formirao izolatorij, te na kraju i detektovao prve osobe koje su zaražene. Jedina sredstva za sada, za bolničke i druge usluge, te opremu i repromaterijal, opredjelila je Vlada ZDK.

Pogledajte izjave ministra i direktora:

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno