Ostali sportovi

VIDEO: Lana Pudar prvakinja Evrope!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: Lana Pudar prvakinja Evrope!- Lana Pudar osvojila je naslov juniorske prvakinje Evrope u trci 100 metara delfin.

Najbolja bh. plivačica je dionicu od 100 metara isplivala u vremenu 57.56 i došla je do zlatne medalje na Evropskom juniorskom prvenstvu.

Čudesna Mostarka je daleko iza sebe ostavila konkurenciju. Ruskinje Klepikova i Markova su uzele preostale dvije medalje, a zlato ide u Bosnu i Hercegovinu.

Lana je, podsjetimo, prethodnih dana donijela dvije srebrene medalje za Bosnu i Hercegovinu.

Prvo je u trci na 200 metara delfin zauzela drugo mjesto i uzela je srebro, a potom se na drugo postolje popela i u istoj disciplini u trci na 50 metara.

Najbolja bh. plivačica sada će se pripremati za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju. Sa ovakvim rezultatima sigurno se ima čemu nadati i bez ikakve dileme bi ova djevojčica u budućnosti mogla donijeti Bosni i Hercegovini medalje sa velikih takmičenja.

Ona je već porušila gotovo sve rekorde u bh. plivanju i nema dileme da su tek u narednom periodu pred njom najbolji rezultati u karijeri.

Lana Pudar je ponos Bosne i Hercegovine!

 

Autor: sportsport.ba


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno