Ljudi

VIDEO: KULTURA PRIČA – Anđela Ilić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: KULTURA PRIČA – Anđela Ilić- Osnovnu i Srednju  školu završila je u Zenici. Diplomirala je na Fakultetu humanističkih nauka u Mostaru, na Odsjeku Dramska umjetnost – gluma, u klasi profesorice Tanje Miletić-Oručević 2007. godine, predstavom Ludilo udvoje E. Ionesca, pod mentorstvom Tanje Miletić-Oručević, gdje je tumačila ulogu Ona.

Glumom se počela baviti 1993. godine, kada je upisala Dramski studio BNP-a Zenica.  Godine 1994. postala je članicom Glumačkog ansambla BNP-a Zenica.

Od tada do danas tumačila je više od osamdeset  uloga  u predstavama svih žanrova. Učestvovala je na brojnim pozorišnim festivalima u zemlji i inostranstvu.

Aktivan je član Udruženja dramskih umjetnika “Teatar” Zenica od samog osnivanja 1998. godine u okviru kojeg  je ostvarila brojne uloge u pozorišnim  predstavama za djecu i odrasle, ali i u  radio i TV emisijama u produkciji ovog udruženja.

Cijelu biografiju možete pročitati na LINKU.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno