Zločini

Video: kradljivica u Ekranu

Policajci Policijske uprave Zenica uhapsili su sinoć u zeničkom Family centru “Ekran” Sabahetu Džindo (54) iz Sarajeva, nakon prijave osoblja i uprave objekta da je ona osoba koja je, prije nekoliko dana, izvršila drske krađe nad nekoliko gostiju ovog objekta.

U najmanje tri slučaja ukravši novac i druge vrijedne predmete iz torbi i jakni gostiju objekta. Kad su krađe otkrivene, pozvana je policija, te izuzet snimak video nadzora. Osoba, sa čijim izgledom sa snimka su upoznati zaposlenici, pojavila se sinoć ponovno u objektu, a direktor objekta je pozvao policiju. Ipak, to nije bilo dovoljno.

– Osoba S. Dž. je lišena slobode, ali nije pritvorena, nego je puštena, a sa njom će biti obavljen razgovor, jer prethodni slučaj koji pominjete nije zadokumentovan . Zatraženo je i od kolega iz Sarajeva da nam dostave podatke o osobi, nakon čega će biti provedena kriminalistička obrada, kazala nam je Aldina Ahmić, portparol MUP-a ZDK.

Sabaheta Džindo je akter desetina džeparenja i drskih krađa, o kojima mediji u BIH i Hrvatskoj pišu već punu deceniju. Po svojim krivičnim djelima poznata i u Travniku, Trebinju, Banja Luci, Foči, Banja Luci, Zagrebu, Splitu, a sada i Zenici.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem