Info

VIDEO: Korak bliže do potpisivanja kolektivnog ugovora sa Nezavisnim strukovnim sindikatom radnika zaposlenih u zdravstvu ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: Korak bliže do potpisivanja kolektivnog ugovora sa Nezavisnim strukovnim sindikatom radnika zaposlenih u zdravstvu ZDK – Vlada Zeničko-dobojskog kantona dala je ovlaštenje ministru zdravstva Adnanu Jupiću da sa Nezavisnim strukovnim sindikatom radnika zaposlenih u zdravstvu ovog kantona potpiše Sporazum o mirnom rješavanju spora oko zaključenja Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika zaposlenih u zdravstvu na području ZDK-a.

– Moramo sačekati donošenje finansijskog plana, koji je već urađen. Slijede konsultacije Ministarstva za Zavodom zdravstvenog osiguranja i taj finansijski plan vrlo brzo će biti na Vladi i Skupštini. Nadam se da ćemo uspjeti ispoštovati postignuti dogovori i da će ostali uposlenici u zdravstvu od 1. januara dobiti satnicu u iznosu od 2,60 KM, kao i doktori medicine i stomatologije, i da ćemo najkasnije u januaru potpisati kolektivni ugovor koji će se primjenjivati od 1. januara – rekao je Jupić.

Naglasio je da se radi o pozitivnom pomaku te da je Zeničko-dobojski jedan od rijetkih kantona u Federaciji BiH koji je u vrijeme pandemije uspio riješiti pitanje kolektivnih ugovora sa oba sindikata zdravstvenih radnika.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno