Info

VIDEO: Kavazović – Neka svi budu obuhvaćeni bajramskom radošću

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović muslimanima u Bosni i Hercegovini, domovinskim zemljama i dijaspori uputio je danas poruku povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama, saopćila je Agencija MINA.

Reisu-l-ulema Kavazović je kazao da se danas  opraštamo s ramazanom, mjesecom posta i visokih duhovnih vrijednosti.

-Ispraćamo ga s tugom u srcu, ali i s radošću jer smo se trudili dati mu njegovo pravo. On nam je donio mnogo vidljivih i nevidljivih blagodati i približio nas dragome Bogu, Izvoru sveg postojanja. Molim Uzvišenog Allaha da nam primi sva naša ramazanska nastojanja i blagoslovi njihove učinke na oba svijeta – kazao je Kavazović.

Reisu-l-ulema IZ u BiH  istakao je da je sutra  Bajram – praznik radosti.

-Provedimo ga veselog lica i otvorenog srca sa svojim porodicama, rodbinom, prijateljima i komšijama. Neka bajramskom radošću budu obuhvaćeni svi, a dovom se sjetimo i braće i sestara u Gazi i Ukrajini i svugdje u svijetu koji trpe veliku nepravdu i bol i suočavaju se s nezamislivim patnjama. Čuvajmo dostojanstvo i svetost Bajrama, neka njegovo dostojanstvo ne ruše neprilični sadržaji – istaknuo je Kavazović.

Svim muslimanima i muslimankama u Bosni i Hercegovini čestitao  je nastupajuće dane Ramazanskog bajrama.Posebne je čestitke uputio muslimanima u  Sandžaku, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, na Kosovu, u Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i u bošnjačkoj dijaspori, te svim muslimanima i muslimankama u svijetu, saopćeno je.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno