Politika

VIDEO: Kasumović – Nikada Bakir ne može voliti ovu državu kao ja, ja sam zlatni ljiljan

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Fuad Kasumović je nakon današnjeg sastanka Osmorke u Zenici kazao da u narednih nekoliko dana očekuje novu odluku Visokog predstavnika Christiana Schmidta kada je riječ o popunjavanju mjesta u Domu naroda Parlamenta FBiH. Naime, kako je kazao, “u narednih nekoliko dana će sve biti deblokirano”.

“Šta je alternativa? Imate alternativu da opet ide SDA ili da ide Osmorka. Ja smatram da je SDA zadnjih 20 godina nas dovela tamo gdje je dovela. Mi želimo smiriti situaciju, da građani osjete da nema provociranja”, dodao je.



“Ovo što se tiče državne imovine i zakona, ja ću vam reći sljedeće; Država ima sudove i institucije i moraju se poštovati. Mora se rasteretiti pravosuđe i tek onda možemo očekivati napredak. Najslabija je karika pravosuđe”, kaže Kasumović.

Novinarka N1 pitala je Kasumovića: Hoće li biti problem u popunjavanju Domu naroda?

“Ja ću vam reći jednu tajnu oko Doma naroda. Vrlo brzo slijedi izmjena propisa, kako se to imenuje“.

Mislite na odluku Visokog predstavnika?

“Pametnom je išaret dovoljan. Normalna stvar. Sve je donošeno da se deblokira sve. U narednih par dana će sve biti deblokirano“. N1



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno