Zenica

VIDEO: Kantonalna bolnica Zenica, cijeli kompleks iz zraka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: Kantonalna bolnica Zenica, cijeli kompleks iz zraka- Kantonalna bolnica Zenica je bolnica koja sekundarnom i dijelom tercijarnom zdravstvenom zaštitom pokriva područje Zeničko-dobojskog kantona. Osnovana je 1953. godine. Služi kao nastavna baza za učenike Srednje medicinske škole Zenica. Odlukom Skupštine Zeničko-dobojskog kantona 2016. godine osnovan je Medicinski fakultet u Zenici, pa je ova bolnica u procesu preregistracije u kliničku ustanovu tercijarnog tipa.

Zenička bolnica osnovana je 1953. godine da osigura bolničku zaštitu za stanovnike tadašnjeg sreza Zenica. Godine 1959. izgrađen je kompleks zgrada u kojim se bolnica i danas nalazi. U međuvremenu, u kompleksu su izgrađene i dodatne zgrade koje su povećale kapacitet bolnice. Danas bolnica pruža usluge za stanovnike južnog dijela Zeničko-dobojskog kantona (Zenica, Visoko, Kakanj, Breza, Vareš, Žepče, Zavidovići).

Hvala na ustupljenom videu.

Zapratite Youtube kanal DroneKamenjašStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno