Zenica

VIDEO: Izjava ministra zdravstva ZDK o stanju u karantinima za smještaj državljana BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: Izjava ministra zdravstva ZDK o stanju u karantinima za smještaj državljana BiH – Ministar zdravstva Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Adnan Jupić posjetio je osobe smještene u karantenu u hotelu Zenica, koje su stupili u štrajk glađu i traže da ih se pusti u kućnu izolaciju.

– Ja sam ih zamolio da prekinuo štrajk glađu, što oni kategorički odbijaju. Od mene su tražili da im se netko iz Federalnog stožera civilne zaštite obrati i da im da objašnjenja za neka pitanja na koja ni ja nisam imao odgovore u ovom trenutku – izjavio je novinarima ministar Jupić.

Po njegovim riječima, osobama u karanteni prenio je i jednu dobru vijest, a to je preporuka Federalnog ministarstva zdravstva da se vrijeme karantene, prema smjernicama Svjetske zdravstvene organizacije, skrati s 28 na 14 dana uz obvezno testiranje nakon kojega osobe iz karantene, ako je test na covid-19 negativan, mogu biti puštene kućama.

Ministar Jupić upozorio je kako veliki problem predstavlja činjenica da je popunjeno više od 90 posto kapaciteta u karantenskom smještaju u ZDK.

– Mi smo jutros preko Kriznog stožera uputili dopis Federalnoj upravi policije i Federalnom stožeru civilne zaštite da nam pomognu i ukazali na realnu mogućnost da se u sljedećih nekoliko dana pojavi veći broj ljudi na granicama ZDK koje mi nećemo imati gdje smjestiti što bi moglo stvoriti ozbiljan sigurnosni problem – istaknuo je ministar.

Dodao je kako bi moguće rješenje tog problema moglo biti da se osobe koje ispunjavaju uvjete šalje u kućnu izolaciju, a da se karantenski smještaj koristi za osobe koje ne poštuju kućnu izolaciju.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno